БСП: Валери Симеонов е заплаха за демокрацията

Валери Симеонов Снимка: Вевести.бг, архив

В Народното събрание социалистите определиха заместник-председателя на парламента и лидер на НФСБ Валери Симеонов като „заплаха за демокрацията“. Повод станаха думите на Симеонов по повод журналистите от бТВ, предаде БНР.

В декларация от парламентарната трибуна депутатът от БСП Антон Кутев заяви, че Валери Симеонов е „арогантен“ и попита защо партиен лидер праща прокуратурата пред журналисти.

„Нещо мръсно и нечистоплътно броди из коридорите на властта  и всичко го усещаме. Журналистите между другото го и виждат. И тези от тях, които все още не са се поддали на страха и малодушието, го отбелязват и го разказват. Точно тези журналисти трябва да защитаваме, а не вие да ги заплашвате. Г-н Симеонов, който го няма тук, но се обръщам към него: Цинизмът, който проявихте към майките на деца с увреждания очевидно не е бил случайна проява на социална неадекватност. Днес заплашвате журналисти. Какво да очакваме до края на мандата? Проблемът, господин Симеонов, не са медиите. Днес сериозният проблем или поне един от най-сериозните проблеми на българската демокрация, сте Вие“.

Валери Симеонов заяви, че всичко това е заради промените в Закона за хазарта. Това е част от мащабната битка срещу престъпното организиране и провеждане на хазартни игри в България, посочи той: „Хазартът на господин Божков винаги е бил под чадъра на БСП. Припомнете си, съвсем наскоро, миналата седмица беше гласуван законът в зала. Кой не го подкрепи, уважаеми колеги? БСП и ДПС. Народни представители на БСП – повтарям още веднъж, винаги са били на хранилка на господин Божков“.

Симеонов припомни, че през 2013 г. лотариите са били освободени от всякакъв данък такса и тогава предложението е било подписано от Румен Гечев и Георги Кадиев.

По думите на Симеонов БСП получава сериозна подкрепа и от страна на руската държава.

4 Comments

  1. Заплаха е за БКП-БСП .Каква връзка имат червените крадци с демокрацията ???

  2. Не е прав защото им вади кирливите ризи. С Волен е същото.

  3. Много си е прав В.Симеонов, да му ядат ушите тия дето го хулят! Ще си го премести от единия крачол в другия…

Коментарите са ограничени.