Валери Симеонов: В Турция има 12 болни от коронавирус, искаме термокамери и изолатори на границата

Валери Симеонов Снимка: Вевести.бг, архив

От НФСБ излязоха с искане към властта за спешно разполагане на термокамери и изолатори на граничните пропускателни пунктове с Турция. Причината е, че преди повече от седмица там са били регистрирани 12 заразени с коронавирус.

„Тази информация е отпреди повече от седмица. Тя не е актуализирана“, заяви пред медиите в парламента лидерът на партията Валери Симеонов, цитиран от Дарик. Той дори изказа опасение, че вероятно броят на заразените в южната ни съседка е нараснал към този момент.

„България трябва да предприеме крайни мерки в защита на населението икономиката и туризма. Ще засегне туризма и за сезона и години напред. Настояваме категорично и спешно на граничните пунктове „Лесово“, „Капитан Андреево“ и „Малко Търново“ да има изолатори и термокамери. Към настоящия момент единствените мерки са монтираните термокамери на летищата“, каза още Симеонов.

Лидерът на НФСБ призова за спешно събиране на кризисния щаб при премиера Бойко Борисов, за да се предприемат спешни мерки и авариен план. „Въпросът е изключително сериозен и това, че все още не се е подпалил нашата черга, не означава, че не трябва да не вземаме никакви мерки.

В случай, че бъде необходимо, с оглед на ситуацията в развитието на вируса, ще настояваме за още по-крайни мерки, дори ограничаващи влизането на територията на България на граждани, идващи от страни със заразени“, добави лидерът на НФСБ.