ВОЛЯ иска спешно изслушване на двама министри за коронавируса

Кръстина Таскова

Да се проведе спешно изслушване на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев и на министъра на вътрешните работи Младен Маринов в пленарна зала относно мерките, които са предприели за опазването на гражданите на България от коронавирса 2019-nCoV.

Искането внесе в деловодството на НС Кръстина Таскова от ВОЛЯ, избрана в 27 МИР Стара Загора. Поради високата степен на обществена значимост на проблема, Таскова настоява изслушването да бъде първа точка още на първото заседание на парламента в сряда, 19.02.2020 г.

Кръстина Таскова пита министрите и за това какви мерки се взимат за предпазване на населението в Стара Загора, тъй като хората в града са много притеснени. Поводът е съобщение на здравното ведомство, че вчера украински гражданин, пребивавал през последните три години в Китай, е постъпил в Клиниката по инфекциозни болести в МБАЛ „Проф. Д-р. Ст. Киркович“ АД за наблюдение със съмнение за коронавирус. Резултатите от пробата му се очакват днес. „Ситуацията изисква максимално бързи и категорични действия, за да се опазят всички български граждани“, коментира Таскова.

Бъдете първият коментирал

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.