Президентът: Борисов се опитва да скрие скандала с подслушването в зайчарника

Румен Радев Снимка: Прессекретариат на президента, архив

Премиерът използва службите за свои политически цели – на прокуратурата указва кого да „размаже“, дори полицията е ангажирана и впрегната да респектира несъгласните българи. Затова трябва да отстояваме правата си и да не допускаме България да се управлява с копойски методи.

Това заяви президентът Румен Радев в отговор на журналистически въпрос за коментарите на министър-председателя, че няма нищо общо с подслушването на държавния глава, при което са били използвани специални разузнавателни средства.

Бойко Борисов се опитва, както прави винаги, да прехвърли отговорността за подслушването на друг и ако може да скрие и този скандал в „зайчарника“, в който вече не остана място от скандали, заяви държавният глава и допълни, че е в безсилието си министър-председателят атакува и неговото семейство.

По думите на Румен Радев, „скандалите, кризите, разкритията за гранд корупция, растящото недоволство ежедневно разголват управленското безсилие и зависимости“ на премиера. Президентът заяви, че въпреки 20-годишния престой във властта, методите на министър-председателя издават битието му от началото на прехода. „И ако някой трябва да се страхува от оставането на власт, това е самият господин Борисов“, допълни президентът.

Драмата на министър-председателя е, че осъзнава факта, че този път номерът с „пречистване“ чрез подаване на оставка най-вероятно няма да мине, посочи президентът и допълни, че  служебен кабинет е не по-малко „опасен“ за премиера от ежедневната деградация на управлението му.

6 Comments

  1. Толкова е жалък , че даже нямам желание да го обсъждам, макар , че адски ме дразни наглото му държание.Да плува…..

  2. А вие какво криете в зайчарника, господин Не-обединител на нацията ?

  3. Другарю Радев, май не забелязвате, че извършвате отново нещо незаконно, като клеветите представител на не-вашата политическа партия. О, пардон, вие нямате партия 😉 . О, също извинете – вие имате ИМУНИТЕТ и можете да клеветите напълно безнаказано.

  4. Жененият за Деси Радева напоследък все повече и повече се държи така, сякаш е омъжен…

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.