Фич потвърждава кредитния ни рейтинг, Домбровскис ни хвали, ДБ плюе по Борисов

Снимка: Пресцентър на МС
Много по-малко вероятно е Сараите да дърпат конците срещу интеграцията ни, отколкото от „Позитано“ да тракат по клавиатурата на демократите

Странни, диаметрално противоположни разминавания се получават при оценка на икономическото ни състояние, особено в контекста на усилията ни да влезем в ERM II.

Докато Борисов час по час обяснява, как е добре да се присъединим към еврото: /“Приемането на еврото е за доброто на бизнеса и българите“/ , докато Домбровскис обяснява, че няма риск да се смени валутния курс лев/евро, при влизането ни в ERM II, докато Fitch потвърждава дългосрочен кредитен рейтинг ВВВ+ за България и предвижда ръст на БВП от 3.3%, от пресцентъра на Демократична България разпространяват позиция с анонс: „Премиерът Бойко Борисов е опасен за българската икономика“.

То е в пълен синхрон с атаката на БСП срещу ГЕРБ, които обвиняват кабинета, че манипулират данните за ръста на БВП и исканата оставка на цялото правителство.

Ей затова ще си стоите на 4-те процента, защото стилът ви е като на руски хибридки.Позицията, написана впрочем в стил „Работническо дело“ громи враговете на социализма“ естествено е отразена от прилежащите медии на либералното пространство, очертало се като надежден партньор на БСП.Също там се очаква пълен превод на всички материали в Ел Периодико за „къщата на Борисов“.

Ето какво пишат левите демократи:
„Премиерът Бойко Борисов саботира бъдещето на България. Той е опасен за икономиката с последните си пируети около (не)влизането на страната в „чакалнята“ на еврозоната и Банковия съюз. Особено тревожно е, че това се случва „на тъмно“, без никакви разумни обяснения, а най-вероятно и през главите на ресорния министър и гуверньора на БНБ. КОЙ Ви дърпа конците, г-н премиер? Сараите ли наложиха вето на интеграцията ни? Дъвката “влизаме само при абсолютен консенсус“ означава консенсус между Борисов и Сараите ли“.
И още – Борисов няма заслуга за икономическата стабилност на България. Ето защо:
„България е в период на вече 23-годишна относителна макростабилност. Няколко правителства се справиха с практическото заличаване на дълг от 100% от Брутния вътрешен продукт, завещан ни от БКП и наследничката й. Курсът на лева е стабилен, а страната се присъедини към НАТО и Европейския съюз. Нищо от това не е заслуга на правителствата на Бойко Борисов. Вместо премиерът да направи следващата стъпка, той се отказва и рискува да хвърли България обратно в началото на прехода.“
Та да обобщим – нелепо е да се твърди, че Сараите дърпали конците против  интеграцията. ДПС може да има много кwсури, но по отношение на евроинтеграцита е категорично и последователно. Виж, много повече основания имаме да се запитаме дали от „Позитано“ не тракат по клавиатурата на Демократична България, пишейки подобни позиции. Примерите за негласна коалиция БСП-ДБ станаха прекалено много.

1 Коментар

  1. Болшевиките и от ляво и от дясно са си болшевики. И не чакайте да се променят.

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.