Борисов по повод публикация: Приемам критиката, но не и лъжата!

Снимка от официалния сайт на Бойко Борисов

Факт е, че според данните на НСИ – Национален статистически институт https://bit.ly/2Vg2ezz броят на българите, завърнали се от чужбина, расте около четири пъти.

Вярно е, че все още има много българи, които заминават, но пък има и много, които се прибират у дома. Докато преди посоката беше само една, сега немалък брой хора отиват да научат нещо ново, да се доусъвършенстват и се връщат в България.

Това написа в профила си във Фейсбук премиерът Бойко Борисов по повод медийна публикация с автор Николай Драганов, която твърди, че прирастът в резултат на миграционните процеси от и към чужбина е все още отрицателен.

Вчера премиерът публикува във Фейсбук данни от НСИ за завърналите се наши сънародници в годините 2012, 2015 и 2018 и посочва тенденцията, че все повече българи си идват от чужбина при неговото управление.

„За да бъде страната ни по –добро място за живот, работя за запазване на кохезионната политика, за привличане на нови инвеститори, за енергийна диверсификация, за повишаване на доходите, за развитие на инфраструктурата и т.н. Предстои важна работна седмица и ще продължа да правя всичко възможно за развитието на страната, за да може посоката на хората да е само една и тя да е към България.

В заключение, когато аз съобщавам добра новина, опонентите ми и анализаторите Николай Драганов се надпреварват да обясняват как „това не е вярно, не било точно така“. Частната медия bTV е излъчила репортаж, ползвайки същите данни, докато аз съм бил в самолета на връщане от Брюксел. Лъжем ли bTV, аз и НСИ – Национален статистически институт? Приемам критика, но не и лъжата“, завършва Бойко Борисов.

Бъдете първият коментирал

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.