„Обединени бизнес клубове“ събира бизнеса на България в Куманово

„Заедно можем повече“ – с това мото сдружение „Обединени бизнес клубове“ и община Куманово събират на 28 февруари предприемачи в Куманово. Българо-македонският бизнес форум е с подкрепата на  Посолството на Република България в Скопие и Посолството на Република Северна Македония в София.

„Специално желание за участие изявиха кметовете на 29 македонски и 12 български общини. След успеха на бизнес форума в края на 2019 г, който организирахме в Скопие и на който коментирахме европейските фондове и програми, все повече общински, правителствени и икономически субекти търсят партньорството ни“, коментира Веселин Халачев, председател на ОБК и член на Борда на Директорите на Европейския алианс на малкия и средния бизнес. Той допълни, че и в Куманово всички участници ще имат възможност за практическо създаване на партньорства и бизнес отношения чрез специално организирани b2b и „мачмейкинг срещи“.

Земеделие и животновъдство; пчеларство; хранителновкусова, текстилна, шивашка и обущарска промишленост; дървопреработвателна и мебелна промишленост; енергетика (вкл. зелена енергия); туризъм; строителство; транспорт и спедиция; хотелиерство и ресторантьорство са част от секторите, на които ще има представители в Куманово.

„Убедени сме, че заедно можем повече. Неслучайно сред най-интересните панели на форума е този с практически съвети как българският бизнес да стъпи в Северна Македония и как македонският у нас“, заяви още Веселин Халачев.

Бъдете първият коментирал

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.