Борисов: Нищо не може да ни предпази от коронавируса по-добре от дисциплината

Бойко Борисов на Министерски съвет Снимка: МС

Нищо не може да ни предпази от коронавируса по-добре от дисциплината. Затова умоляваме хората, които се връщат от рискови места в чужбина, да спазват 14-дневния карантинен период.

Това каза премиерът Бойко Борисов.

На днешното извънредно заседание на Съвета по сигурността взехме решение на всички гранични пунктове на България да бъдат разположени уреди за измерване на телесната температура като превантивна мярка срещу разпространението на вируса. Освен това на контролно-пропускателните пунктове ще бъдат изпратени лекари, които да подпомагат работата на граничните служители, допълни той.

Осигурили сме цялото нужно оборудване, 3000 тестове за коронавирус, обмисляме и отмяна на масови мероприятия. Сформиран е и оперативен щаб начело с ген. Венцислав Мутафчийски, който ще координира мерките срещу навлизането на заразата. В крайна сметка обаче не се ли пазим сами, каквито и действия да предприеме държавата опасност ще има, каза още премиерът.

2 Comments

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.