Каракачанов и Гешев си размениха реплики за танкове

Иван Гешев Снимка: Архив

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов предложи на Иван Гешев да залавя престъпници с танкове, на което главният прокурор му отговори, че не знае дали има работещи танкове, предаде БГНЕС.

На 25 февруари министърът на отбраната се възмути от действията на прокуратурата във връзка с ареста на директора на Басейновата дирекция в Пловдив Цветелина Кънева и на екоминистъра Нено Димов, който беше издигнат на този пост от ВМРО.

Каракачанов заяви пред столичен всекидневник: „Това е безумие. Какви са тези акции от Цветан Цветаново време да изпращат качулки с автомати срещу жена с писалка (имайки предвид Цветелина Кънева – бел.ред.). Аз съм силов вицепремиер, а мен никой никога не ме уведомява за такива показни акции. Ми следващия път аз ще изпратя специалните сили да дойдат с танкове!“.

На тези забележки на Каракачанов, главният прокурор Иван Гешев отговори: „Чух, че танкове трябва да дойдат. За съжаление, не знам дали има работещи танкове, така че идеята не може да се реализира на базата на това, което знам, което е тъжно, но какво да направим“.

Окръжната прокуратура в Пловдив повдигна обвинение на директорката на Басейновата дирекция заради безстопанственост. Тя е задържана за 72 часа, като се обмисля постоянното й задържане. В същото време Нено Димов също остана в ареста. Бившият министър от квотата на Каракачанов е обвинен за умишлена безстопанственост, довела до водната криза в град Перник, която остави без вода в продължение на месеци стохилядния град.

Бъдете първият коментирал

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.