Слави Трифонов: Паниката около коронавируса е напълно измислена и ненужна

Снимка от фейсбук страницата на Слави Трифонов.

Публикацията е от фейсбук страницата на Слави Трифонов

ЗДРАВ РАЗУМ

Не вярвам в конспирацията и в конспиративните теории, но тази паника около коронавируса изглежда напълно измислена и ненужна. Какви са фактите според лекарите?

При стандартния грип, разпространението е в пъти по-голямо и смъртността е около 5%. При сегашната епидемия, разпространението все още е доста по-малко, а смъртността е около 3% и фаталният изход е предимно при възрастни хора с придружаващи заболявания, а повечето хора могат да го изкарат „на крак“ и без да разберат. Знаете ли, че през ноември и декември миналата година, тоест тази зима, от стандартния грип в България са починали трима души. Сигурен съм, че не знаете.

Също така съм сигурен, че преди коронавируса, ако някой кихне до вас и ви каже, че е болен от грип, вие не го изхвърляте от автобуса и не си слагате веднага защитно облекло. Защото сме свикнали. Свикнали сме от деца да се разболяваме от грип, да пием лекарства, в най-лошия случай – антибиотици, грипът да си заминава и ние да си живеем нормално. Доколкото може да се живее нормално в България, разбира се.

И сега защо е тая лудница, бе хора?

Че като се тревожите за коронавируса, защо не се тревожите за маларията? Сигурно ще се изненадате, че от малария през 2016-а година в света са починали 430 хиляди души. А аз последно се интересувах от маларията, когато в осми клас прочетох книгата „Стас и Нели“ на Хенрих Сенкевич.

Дали ви звуча несериозно?

Не, напълно сериозен съм. От паниката, особено от паниката на големи групи хора, някои други хора извличат огромни ползи. Може би в световен план това са производителите на лекарства и на защитни облекла. А в България политическата класа с облекчение въздъхна, защото известно време няма да говорим за корупция, за нереализирания тръбопровод от Мало Бучино до Перник, за протеста на медицинските сестри, които между другото, сега са ни адски потребни, а ще говорим за коронавируса. И ще слагаме полицай пред болницата все едно ще спре вируса с палка или пистолет. Ще спрем хората да ходят на театър, но ще ги пускаме да ходят на дискотека. На мач не може, но в автобуса може. Същото важи и за трите национални телевизии. Сега не им се налага да бъдат критични. Не им се налага да търсят истината и с облекчение си плямпат от сутрин до вечер за коронавируса.

Толкова е тъпо всичко това и в него не съзирам абсолютно никаква превенция.

Съзирам само глупост и поредната възможност за крадене на пари.

Къде е здравият разум?

9 Comments

  1. Прост човек ! Дарете го с безразличие , което ще го ликвидира.
    Много важно какво е казал улчиндолски ВТ чалгар.

  2. Славчоооо, според теб в Италия живеят простаци, глупаци и первезници , че си блокираха най- богатата индустриална област, че си съсипаха туризма, че затвориха страната под карантина , като огнище на зараза?Вирусът със сигурност е насякъде по света, някъде повече , другаде по- малко, умират хора над 60 години с отслабен от възраста имунитет и болести- поне това показва статистиката, но да се омаловажава е ПРЕТЪПЛЕНИЕ и на теб не ти пука, щото си на 50 и…ама си болен и никъде не ходиш…седиш пред компа и на работа и в колата- запуши си устата- има ПРАВИЛа и хорта трябва да се научат да ги спазват ТОЧКА А защореши ,че ми е слуша за мед. сестри , театър по БТВ на джама…Бежанци , война,сега да се сменя власт е глупост- теб ли ще сложим ДА НИ ОПРАВИШ?УЖАС.

  3. Мизантропът от фотото да се поразходи до Италия с тези лозунги!

  4. На Учиндолският тъпанар много му куца математиката,през миналата година починали 3-ма от грип,е да ама са се заразили стотици хиляди.Бедни ми (умствено) Славчо,3% означава трима починали на всеки 100 заболели,на 1000 са 30,а на 10 000 са 300.Не съм чувал от грип да умират по 500както твърдиш.

  5. Еееее, не може без лъжи този „шоумен“: @@ нереализиран водопровод Мало Бучино- Перник ( остава само 1 км), вместо да отиде на строежа поне за 2 часа и да види как се работи, белким разбере, че това не е шоу! @@ и веднага гледа в чуждия джоб – щели да забогатеят производители на предпазни средства( според него по добре голи голенички и вируса ще се стресне) @@ медицинските сестри сега били адски необходими- ПАЗИ БОЖЕ ОТ ТАКИВА МЕДСЕСТРИ!!! Тези които са съзнателни са по местата си.Видя се кой и колко подкрепиха истеричките.

  6. ДА, И АЗ ПИТАМ КЪДЕ Е ЗДРАВИЯТ РАЗУМ НА УЧИНДОЛСКИЯ ДЪРТ КОЗЕЛ И НА Д-Р МАНГЪЛОВ, (Началник Детско отделение в Инфекциозна болница – София!!!). Ако омразата към държавата ни и комплекса им на малоценност определя техните абсолютно безсмислени изказвания по отношение на коронавируса, как ще обяснят че цял свят взима мерки срещу епидемията? И двамата, определено, имат нужда от специализирана психиатрична помощ. Индивиди от такъв характер не могат да живеят в нормално общество и трябва да бъдат изолирани час по-скоро.

  7. Тоя разби на пух и прах цялата световна здравна организация. Ние сме българи юнаци. Ще жулим люта рИкия, ще мааме чесън и ще викаме „ос тав ка“ ..А че паниката е излишна съм съгласен.

Коментарите са ограничени.