Румен Радев: Не коментирам решенията на Конституционния съд

Румен Радев Снимка: Прессекретариат на президента, архив

Най-голямата опасност в тази ситуация е да се подадем на паниката и стреса, каза той

Не коментирам решенията на Конституционния съд. Там са компетентни хора, но зависи какви са и намеренията на прокуратурата.

Това каза президентът Румен Радев, след като по-рано днес стана ясно, че КС е допуснал делото, образувано по въпроси на главния прокурор за имунитета на президента.

Аз оценявам високо активността на прокуратурата да се бори с корупцията и битовата престъпност, но битовата престъпност не може да се бори само с репресивната сила на държавата. Трябва да бъде изкоренена бедността, а това означава борба с корупцията в изпълнителната власт – там, където са големите обществени поръчки, посочи президентът, цитиран от БГНЕС.

Според Радев справянето с коронавируса изисква обединяването на всички институции и на обществото.

Най-голямата опасност в тази ситуация е да се подадем на паниката и стреса. Самодисциплината и контролът е най-ефективното средство, каза още президентът и призова да не допуснем парализа на икономиката.

Редно е и правителството да помисли за секторите, които ще понесат последствия – спорт, транспорт, туризъм, посъветва държавният глава. Да мислим за възможно по-бързото излизане от кризата и привеждане на държавата в нормално състояние, заключи президентът.

Очаквам по-енергични мерки от МО и от командването на ВВС

Имаме политическа воля, инвестират се средства, но нямаме необходимото ниво на изправност на авационната техника, каза президентът Румен Радев, който днес посети авиобаза Граф Игнатиево, предаде кореспондентът на БГНЕС за региона.

Президентът похвали ръководството на авиобазата и целия личен състав за професионализма и усилената работа, въпреки многото тежки условия на опасно малко летене. Хората тук инвестират в бъдещето, в бъдещето на бойните способности. Проблемите са дълбоки, изискват политически и организационни мерки, каза президентът. Той отбеляза и стратегическото значение на авиобазата.

Според него съществува парадоксът, че въпреки политическата воля, въпреки че се инвестират сериозни средства в сега съществуващата техника, все още има драстично малък нальот, което рефлектира на безопасността на полетите и върху бойните способности.

Очаквам по-енергични мерки от Министерство на отбраната, от командването на Военновъздушните сили, заяви Радев.

6 Comments

  1. Защо точно в Габрово и Плевен бяха първите случаи. Има ли връзка с Шипка.

  2. ЕДНО СИ БАБА ЗНАЕ, ЕДНО СИ БАЕ
    ТОЛКОВА ВИСОК ДЪРЖАВЕН ПОСТ, И ТОЛКОВА ОГРАНИЧЕНИ УМСТВЕНИ ВЪЗМОЖНОСТИ. ЕДИНСТВЕНО НАЛИЧИЕ НА МАХЛЕНСКА ЗЛОБА И ЗАВИСТ. ЖАЛКО ЗА БЪЛГАРИЯ!

  3. То пък като коментира каквото и да е нищо не казва!Мънка под носа си само!Що не вземе да удари едно вето и на коронавируса, това го може най-добре!

  4. За сметка на това,пък се скъса от коментари за вируса,откакто е потвтрдено,че и у нас има.МИШОК.

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.