Борисов: Аплодисменти за театър „Възраждане“!

Аплодисменти за театър „Възраждане“! Когато искаш, намираш и начин. Гледат над 3 хиляди души. Коя зала ще ги побере?

Това написа във фейсбук страницата си премиерът Бойко Борисов по повод излъчването на живо онлайн на постановката „Вуйчо Ваньо“.

Така театър Възраждане реагира след заповедта за затваряне на театрите и киносалоните, заради грипната епидемия и заплахата от коронавирус.

Ето какво още написа Борисов:

Гледах част от представлението “Вуйчо Ваньо“ на Театър Възраждане във Фейсбук и живото излъчване на Софийска филхармония / Sofia Philharmonic, с цялото си уважение ги поздравявам, че намериха вариант. Подкрепям Ви скъпи приятели артисти, интелектуалци, музиканти и творци.

Разбирам, че търпите загуби, разбирам, че контактът с публиката липсва, но в случая не говорим за хрумка, а за епидемия. Днес на видеоконференция с колегите ми от Европейския съвет докладвахме анализи на специалисти, според които коронавирусът ще засегне над 70% от населението на Европа.

България вече има шест доказани случая. Навлизаме в същинската фаза на вируса и трябва да подхождаме разумно и с отговорност както към здравето, така и към икономиката. Затова с щаба се търси този разумен баланс. Накрая, няма да ви заливам с информация за коронавируса, за да се предпазим е нужна добра лична и информационна хигиена и дисциплина.

Обръщам се към тези, на които благодарих – хората на културата. Благодаря Ви, че сте тези духовни лидери, които в критични ситуации като тази, преценявате трезво, солидарни сте, направихте своя цивилизационен избор в интерес на общността и видно от публиката в социалните мрежи, умеете да обединявате. Благодаря Ви, превенцията е най-доброто лечение за всяка болест.