Авария в завод „Арсенал”, има разрушения и ранени

Завод "Арсенал" Кадър: БНТ, архив

Производствена авария е станала в цех на оръжейния завод „Арсенал“ в Мъглиж. „Изпратен е екип на полицията на място, за да се установи какво е станало“, съобщи Dir.bg като се позовавана информация от полицията в Стара Загора.

„Трима работници от Завод 4 на „Арсенал“ – Казанлък, площадка „Мъглиж“, са пострадали тази сутрин при инцидент, възникнал в склад към завода. Пострадалите са без опасност за живота. Имат прорезни рани от счупени стъкла и повредена дограма на склада. Откарани са в Спешния център на Казанлък за оказване на помощ“, съобщи Стойчо Крачолов, директор по специалните и административни въпроси на дружеството.

В момента на мястото на инцидента има оперативна група, която извършва оглед с цел да се изяснят причините за него.

Инцидентът е станал около 9.15 ч. тази сутри. Няма други разрушения и опасности за живота на останалите работници в Завод 4.

Във връзка с производствена авария в цех на завод „Арсенал“ в град Мъглиж, случила се днес, 11.03.2020 г., екип от трима следователи от Националната следствена служба (НСлС) пътува към мястото на инцидента. Екипът е съпровождан от мобилен център за разследване, който е оборудван с дрон.

На мястото на инцидента вече са окръжният прокурор на Стара Загора и следователи от Следствения отдел към Окръжната прокуратура.

Това не е първият инцидент в оръжейницата. На 17 октомври 2018 г. шестима работници пострадаха при авария в цех 120 на завод 3.

В средата на март месец същата година 27-годишен служител на „Арсенал“ загина, а друг с 10-годишен стаж бе ранен. Тогава стана запалване на смесител в помещение на цех 130 на завод 3. Няколко дни след инцидента пострадалият издъхна в болница от тежките рани.

Две жертви имаше при взрив на пресоваща машина отново в завод 3 на „Арсенал“ през април 2016 г. В края на май също 2016 г. загина 52-годишен работник след взрив в обект на завод 4, който е разположен в Мъглиж.

В края на февруари 2014 г. при взрив загина 63-годишен работник.

На 11 и 12 септември 2012 г. имаше серия от взривове в оръжейницата.

На 21 юни 2011 г. при друг инцидент пострада тежко една жена, която почина по-късно от раните си в казанлъшката болница.

„Арсенал“ АД – Казанлък е в списъка на стратегическите обекти и дейности от значение за националната сигурност.

Бъдете първият коментирал

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.