Борисов призова във Фейсбук: Останете си вкъщи

Политици и граждани призовават хората да си останат у дома, за да се намали разпространението на коронавируса у нас, пише Новини.бг.

„Stay Home. It could save lives“ (Останете си вкъщи. Това може да спаси животи) е една от рамките за профилни снимки, които много потребители на Фейсбук си сложиха. Другата е на български език и гласи: „Ще се справим заедно“. Дори председателят на парламента Цвета Караянчева си постави подобна рамка на официалния си профил.

Преди дни тя коментира, че действията на институциите за справяне с кризата са абсолютно адекватни и ги приветства. Вчера Караянчева председателстваше заседанието, на което бе вместена извънредна точка за гласуване на извънредно положение в страната. Преди това се състоя извънреден председателски съвет с лидерите на парламентарните групи, на която се обсъди въпроса.

Премиерът Бойко Борисов също си сложи такава снимка. Същото направи и директорът на „Пирогов“ Асен Балтов.

От вчера България е в извънредно положение заради разпространението на COVID-19. Мерките, които предприе страната ни, са същите като в много други засегнати държави. Засега няма да се затварят границите обаче.

Бъдете първият коментирал

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.