Борисов призова във Фейсбук: Останете си вкъщи

Политици и граждани призовават хората да си останат у дома, за да се намали разпространението на коронавируса у нас, пише Новини.бг.

„Stay Home. It could save lives“ (Останете си вкъщи. Това може да спаси животи) е една от рамките за профилни снимки, които много потребители на Фейсбук си сложиха. Другата е на български език и гласи: „Ще се справим заедно“. Дори председателят на парламента Цвета Караянчева си постави подобна рамка на официалния си профил.

Преди дни тя коментира, че действията на институциите за справяне с кризата са абсолютно адекватни и ги приветства. Вчера Караянчева председателстваше заседанието, на което бе вместена извънредна точка за гласуване на извънредно положение в страната. Преди това се състоя извънреден председателски съвет с лидерите на парламентарните групи, на която се обсъди въпроса.

Премиерът Бойко Борисов също си сложи такава снимка. Същото направи и директорът на „Пирогов“ Асен Балтов.

От вчера България е в извънредно положение заради разпространението на COVID-19. Мерките, които предприе страната ни, са същите като в много други засегнати държави. Засега няма да се затварят границите обаче.