Ето въпросите, които не дават мира на Десислава Радева

Десислава Радева Снимка: Президентство, архив

Публикацията е от Фейсбук страницата на съпругата на президента Румен Радев – Десислава Радева 

За корона вируса и нас. Сериозно, без музика.

Няколко седмици преди да се появи първият случай у нас бяхме свидетели на едни „говорещи глави“ в националните медии, които разясняваха, поясняваха и, да речем, предупреждаваха. Тайно се надявах, че паралелно с това едни умни глави работят върху план за действие, ако (когато) засегне и нас. Уви! Имаме извънредно положение, гласувано от Народното Събрание без уточнение какво включва то. Появи се разпореждане на Министъра на здравеопазването, което внесе малко яснота относно извънредността. Въпросите, които не ми дават мира, са много. И включват:

1. Колко средства е отделила държавата за справяне с проблема, в т.ч. подпомагане на бизнеса? Който в близко бъдеще няма как да функционира пълнокръвно. И да плаща заплати, данъци, осигуровки. (това към министър Горанов и премиера)

2. Ще има ли банкова, НОИ, НАП ваканция, докато трае извънредното положение, като не пропускаме и бързите кредити? Защото много хора имат кредити – ипотечни, бизнес, потребителски, а икономиката ще е в колапс не само в национален, но и в световен мащаб. (пак към министър Горанов и премиера)

3. Какво правим с възрастните хора, чиито деца са в чужбина? Кой им помага, пазарува и наглежда? (към министър Сачева и премиера)

4. Има ли телефон (национален), на който хора със съмнения за зараза да се обаждат и да получат помощ и указания? (към министър Ананиев и премиера)

5. Този е един от най-важните – как е гарантиран животът и здравето на хората, които са на фронтовата линия – здравните служители (адекватна екипировка и оборудване)? Без тях бройката легла няма никакво значение. За заплатите им няма да повдигам въпрос.(пак към министър Ананиев и премиера)

Ситуацията е кризисна. Не само у нас, но и в световен мащаб. Крути мерки към хората без адекватна намеса на държавата няма да свършат работа, мисля.

Господа управляващи, поемете персонална отговорност, за да сме наясно кой не си е свършил работата, и вместо да паникьосвате населението, покажете, че сте помислили за неговото оцеляване. Ако изобщо сте.

24 Comments

 1. в качеството на каква дава мнение ако се мисли за първа дама горката винаги ще си остане метресата -кучка разбила семейството на хапльото летец но от кислорода в самолета мозъка им се уврежда тотално

 2. Ако госпожата беше следила и внимателно слушала за случващото се,нямаше да задава тези въпроси,просто защото те имат своите отговори,при това от няколко дни.Всички ги чухме,само тя-НЕ! Не знам какво да си мисля! Да спре да слуша музика ,а да гледа повече телевизия!

 3. Днес бях изумена като видях, ТОТО пунктовете са отворени и работят! Това е най- важната, жизнено необходима сфера – ХАЗАРТА и то ДЪРЖАВНИЯ!!!

  • защо не са разрешени коментарите по този пост във фейса? интересува ме кога Деса поумня толкова, че почна да задава икономически въпроси? а ако не е поумняла, кой е този седящ зад нея и диктува въпросите? президента уведомен ли е за него?

 4. На всички тези въпроси правителството даде отговор вчера на брифинга. И обяви и мерките, които вече са взети. При това след разговори и съгласуване с всички заинтересувани , въвлечени и засегнати организации. В подобен случай казват „След дъжд – качулка“…

 5. Много точни въпроси.Уверявам Ви,че за първи път влизам в фейс страницата на госпожата.Не в този ред ,аз давам отговори на тези въпроси още от 27 февруари
  Ето тук съм посочила олицетворението на здравния секто,не на здравната система ,защото такава няма.И то не само по вина на това правителство.Вината е в идейната основа и целта която е поставена пред нормативната система в България през последните 30 години,А тя е геноцид на българите по всякакъв начин.Геноцид физичен и духовен .Взет на въоръжение от ТВ-вита,включително е на Националната:
  https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1126000177746290&set=a.218788735134110&type=3&theater.

 6. Гони я критическата ту топло ту студено. Забравя че в конституцията няма длъжност президентша и не може да замества муньото под нейния чехъл. Тя е никаква. Толкова грозна жена стойката й е пикаеща крава. Да яхва метлата и фиууууу. На майната си.

  • Нели, ти си уникално проста. Тя е човек като всички нас и има право да задава въпроси. Много, ама много си проста. Яхвай метлата и фиууууу на маната ти.

 7. Ако всеки един от Вас беше задал публично тези въпроси, щяхте ли да се интересувате в качеството на какъв ги задава?!
  Друг е въпросът, че трябваше да ги зададе Пилота.
  Какво неясно има?!

 8. Тази в качеството си на каква задава персонални въпроси и изисква персонален отговор? Още повече, че на всички до един разяснения са дадени и то нееднократно в зависимост от променящата се ситуация.
  На свой ред мъжленцето и ще отговори ли – с какви собствени действия и отговорности се включва в кампанията срещу пандемията?

  • Подигравателното си изказване и неизпълнение указанията на щаба на 3 мартВяра

 9. Деса Простакеса се включи в диалога беез да съзнава колко е глупава.ПИТАЙ МЪЖА СИ, патици такава. Този мизантроп за а украшение ли е е тази държава?

 10. 🙂 Ген. Деси е направила обзор на опорните точки:

  Велев със златните очилца, приватизирал ТНТМ – „Работодателите: Досега не сме видели мерки за опазване на икономиката“
  Радан Кънев – „Трябва незабавен пакет от компенсации за бизнеса“

  Пропуснала е само да подчертае, че в Русия само 59 са заразени, всичките от ЕС. 🙂

 11. И тази синекура се включи да дава акъл, да изисква, да заплашва?!? Като каква ще държи сметка на Борисов и министрите му?!?

  • Браво Деси точно в десятката сега траловете и простосмъртните безвозъчните платените псевдосоциолоци МАФИОТА недялко и ще се активират .Но това САМАТА ИСТИНА Е ТОВА КОЕТО СИ НАПИСАЛА НЯМА ИЗВЪНРЕДНИ МЕРКИ ИМА ХУНТАТА НА БОРИСОВ НАЛОЖИ ТОТАЛНА ДИКТАТУРА ОЧИДТИ ПЪТЯ НА АМЕРИКАНСКИТЕ БОТУШИ СПОКОЙНО ДА ТЪПЧАТ ЗЕМЯТА НИ В УЧЕНИЕ СРЕЩУ БРАТСКА РУСИЯ

   • Каква русия, бе?! Ти българин ли си, или обикновен продажник?! Какви ботуши те гонят?! Лекари няма! Дебилите са бол. 80% сте, ваш човек ви изброѝ! Ако има изпуснати, сами се обозначавате!

   • валтерчо,що не си батьовото,вова???какви ботуши те гонят,бе руски помияр,неграмотен..или на деса феновете са си по пронцип идиоти и неграмотници,като нея

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.