Гешев: Започват масови проверки в цялата страна за спекула

Иван Гешев. Кадър от БНТ

Дадени са указания от Върховната административна прокуратура и от днес започват масирани проверки на територията на цялата страна за спекула със стоки от първа необходимост, дезинфектанти, лекарства и всичко друго, което е важно за здравето на българските граждани.

Това каза по време на брифинг в Съдебната палата гл. прокурор Иван Гешев, цитиран от  „Фокус“.

„Втората група, с които ще работи щабът, сформиран от Прокуратурата, е за действия по надзора за законност. Целта на този щаб е директна и постоянна връзка с Националния оперативен щаб и предприемане на действия, които са от компетентност на Прокуратурата на Република България и съдебната власт“, обясни той.

„Последните дни аз чувам да се говори много за икономика. За всички нас трябва да е ясно, че икономика се възстановява, не така стоят нещата с човешкия живот, така че всички ние трябва да вземем всички необходими мерки, за да запазим здравето на българските граждани. Това е най-важната цел, с която всеки един от нас трябва да се ангажира“, каза още Гешев.

1 Коментар

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.