Пребиха с метални прътове журналиста Слави Ангелов

Издателят на в. „24 часа“ Венелина Гочева съобщи пред bTV, че колегата Слави Ангелов е бил опериран след жестокия побой снощи пред дома му на бул. „Дондуков“. Тя подчерта, че побоят е бил с цел унищожаването му, а не грабеж.

Той беше опериран, към него са подходили особено жестоко, нападнат е с железни прътове, кракът му е счупен с огромен нож, а лицето е обезобразено. Те са искали или той да умре, или просто да запечатат това посегателство, допълни тя.

Главният редактор на „168 часа“ беше нападнат снощи и пребит с метални тръби, пред дома му на бул. „Дондуков“ в столицата.

Жестокото посегателство е станало около 21 ч. от двама маскирани мъже. В момента журналистът е настанен в УМБАЛ „Царица Йоана“ – ИСУЛ. Има наранявания по главата и крайниците, но е без опасност за живота.

Негови колеги са разговаряли с Ангелов, бил е контактен. Предположенията са, че нападението е свързано с неговата работа, затова в момента се преглеждат неговите последни публикации.

„Знам, че двама души са го чакали пред дома му. Третият човек е записвал побоя с телефон. Не са взели неговия лаптоп или портфейл – това не е нападение с цел грабеж. Преди малко се чух с шефа на ИСУЛ, правят му скенер, дано всичко да е наред“, коментира издателят на „24 часа“ Венелина Гочева.

На мястото на инцидента е бил и директорът на столичната полиция ст. комисар Георги Хаджиев. Полицията издирва извършителите, взети са записи на камерите в района.

Издателят на „24 часа“ разказа, че материалите и коментарите на Ангелов са били едни от най-четените в медийната група.

Главен комисар Ивайло Иванов заяви пред Нова тв, че версиите за жестокия побой са няколко. Една от версиите е за поръчка за покушение, свързана с работата му.

Комисар Иванов коментира, че подобно нападение над журналист е недопустимо. Самият Ангелов няма съмнение и предположение защо се е случило това. Най-важното е той да се стабилизира, каза комисар Иванов.

Той съобщи още, че Слави Ангелов има различни травми и няма пряка опасност за живота.

„Чух много неща относно това с какво е удрян. Имаме някаква представа как се е случило всичко, но не мога да коментирам. Има и информация, че побоят е записван, че има чукове, но не мога да потвърдя“, обяви още главният комисар Ивайло Иванов.

Колегите снощи са говорили с него, но предвид състоянието му тогава, днес колегите ще проведат втора беседа. Побоят е свързан с работата му, което е недопустимо. Уверявам ви, че ще положим всички усилия. Ангажирани са колеги от Столична дирекция Национална полиция. Ще направим всичко възможно да задържим извършителите на това престъпление. Ангелов е стабилен, няма пряка опасност за живота. Надявам се, че стигнем до извършителите, обясни още Иванов.

1 Коментар

  1. Каква е публикацията в „168 часа“за да го бият .?

Коментарите са ограничени.