Излезе Том 2 на „Хитлер и Сталин. Успоредни животописи“

Насред кризата издателство „Милениум“ продължава да се грижи за доброто настроение, самочувствие и образоване на своята вярна и карантинирана публика.

Карантинирана физически, не и духовно!

На пазара вече е дългоочакваният втори том на „Хитлер и Сталин. Успоредни животописи“ от историка лорд Алън Бълок (издателство „Милениум“).

В монументалния труд бившият секретар на Чърчил анализира и изследва Втората световна война и последиците от нея през призмата на Хитлер и Сталин, които хвърлят Европа в унищожителна битка за власт и надмощие. Гледните точки, плановете и действията на двамата диктатори са подложени на подробно сравнение, като така четивото представя много по-цялостен и завършен облик на жестоката война от този, който е публикуван в учебниците. Книгата показва истинското лице на тиранията и стремежа за налагане на световна политическа хегемония.

Лорд Алън Бълок започва академичната си кариера в Оксфорд. През 1960 г. става основател на Сейнт Катринс Колидж, а между 1969 и 1973 г. е заместник-ректор на Оксфордския университет. Става член на Британската академия през 1967 г., кавалер на Почетния легион през 1970 г., а през 1976 г. – пожизнен пер на Обединеното кралство. Автор е на монументалните трудове „Хитлер: изследване на тиранията”, „Животът и епохата на Ърнест Бевин”, „Либералната традиция и хуманитарната традиция на Запада”. Както и останалите му книги, „Хитлер и Сталин. Успоредни животописи” е преведена на множество езици и се превръща в бестселър по целия свят.

Първият том на академичното четиво успя да превземе и българската аудитория, като само за няколко дни след излизането си бе разграбен от книжарниците, а тиражът му беше изчерпан. 

1 Коментар

  1. Чудесно е, че е издадена, но щом се е свършила, отпечатайте още. И е добре, ако публикувате тук увода или малка част от текста.

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.