Арестуваха Каролев

Икономистът Владимир Каролев. Снимка от Karolev.com

Полицаи от СДВР в Разлог са задържали за 24 часа икономиста и бивш депутат от НДСВ Владимир Каролев. Новината съобщи самият той във фейсбук профила си.

Каролев е трябвало да спазва 14-дневна карантина в София, след като се е върнал от Лондон. Той обаче е нарушил заповедта за напускане на столицата без уважителна причина и преди два дни е тръгнал за Разлог. Бизнесменът сам се похвали, че е успял да излезе от столицата по обиколен маршрут.

По-рано днес той разказа, че двама „издирвачи от МВР СДВР“ са го търсили в двата му офиса в София, а след това е получил телефонно обаждане, с което го канят да се яви на среща с началника на издирването към СДВР.

Няколко часа по-късно Каролев отново писа във Фейсбук:

„Няма шега. Политическата простотия реализирана от полицейска простотия на натегач от СДВР резултира в задържането ми за 24 часа в РУ Разлог.“

Задържането на Каролев потвърди и лично главният прокурор Иван Гешев пред „24 часа“:

Подходът на прокуратурата е един и същ към всички, които нарушават закона, независимо дали става дума за жител на циганската махала или за г-н Каролев. Само така ще опровергаем мнението на хората, че правилата и санкциите са само за бедните. В тази пандемия публичните личности трябва да дават пример. Добър пример.

Самият Каролев твърди, че не е нарушил разпоредбата и че ще търси правата си в съда.

„Нищо не съм нарушил и ще осъдя държавата в Страсбург за тази простотия. За съжаление, данъкоплатците ще платите. И не, не се жалвам, че ме задържат. Здравият разум ще победи здравите сили.“

Според източник на Клуб Z, близък до Каролев, една от компаниите му е регистрирана в Разлог и именно затова той е пътувал до града. Бил задържан пък, защото не спазвал правилото да се прибира всяка вечер в София, но според източника той всъщност го е правил.

3 Comments

  1. Този мъж си беше простоват,когато дойде в България,и за жалост и днес показва,че нищо почтително не е научил,да уважава събеседниците си и най-вече закона в Р България.

  2. ПАРИТЕ НЕ ПРАВЯТ ПРОСТАКА НИТО ПО-УМЕН, НИТО ПО-ДОБЪР! ПЪК ДАЖЕ И ЗАПЛАШВА ДЪРЖАВАТА СЪС СЪД! САМИЯТ КОРОНАВИРУС ЩЕ МУ ДАДЕ АКЪЛ.

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.