Арестуваха Каролев

Икономистът Владимир Каролев. Снимка от Karolev.com

Полицаи от СДВР в Разлог са задържали за 24 часа икономиста и бивш депутат от НДСВ Владимир Каролев. Новината съобщи самият той във фейсбук профила си.

Каролев е трябвало да спазва 14-дневна карантина в София, след като се е върнал от Лондон. Той обаче е нарушил заповедта за напускане на столицата без уважителна причина и преди два дни е тръгнал за Разлог. Бизнесменът сам се похвали, че е успял да излезе от столицата по обиколен маршрут.

По-рано днес той разказа, че двама „издирвачи от МВР СДВР“ са го търсили в двата му офиса в София, а след това е получил телефонно обаждане, с което го канят да се яви на среща с началника на издирването към СДВР.

Няколко часа по-късно Каролев отново писа във Фейсбук:

„Няма шега. Политическата простотия реализирана от полицейска простотия на натегач от СДВР резултира в задържането ми за 24 часа в РУ Разлог.“

Задържането на Каролев потвърди и лично главният прокурор Иван Гешев пред „24 часа“:

Подходът на прокуратурата е един и същ към всички, които нарушават закона, независимо дали става дума за жител на циганската махала или за г-н Каролев. Само така ще опровергаем мнението на хората, че правилата и санкциите са само за бедните. В тази пандемия публичните личности трябва да дават пример. Добър пример.

Самият Каролев твърди, че не е нарушил разпоредбата и че ще търси правата си в съда.

„Нищо не съм нарушил и ще осъдя държавата в Страсбург за тази простотия. За съжаление, данъкоплатците ще платите. И не, не се жалвам, че ме задържат. Здравият разум ще победи здравите сили.“

Според източник на Клуб Z, близък до Каролев, една от компаниите му е регистрирана в Разлог и именно затова той е пътувал до града. Бил задържан пък, защото не спазвал правилото да се прибира всяка вечер в София, но според източника той всъщност го е правил.

3 Comments

  1. Този мъж си беше простоват,когато дойде в България,и за жалост и днес показва,че нищо почтително не е научил,да уважава събеседниците си и най-вече закона в Р България.

  2. ПАРИТЕ НЕ ПРАВЯТ ПРОСТАКА НИТО ПО-УМЕН, НИТО ПО-ДОБЪР! ПЪК ДАЖЕ И ЗАПЛАШВА ДЪРЖАВАТА СЪС СЪД! САМИЯТ КОРОНАВИРУС ЩЕ МУ ДАДЕ АКЪЛ.

Коментарите са ограничени.