Каролев освободен от ареста с обвинение

Владимир Каролев Снимка: ТВ Европа

Владимир Каролев беше освободен от ареста на Второ районно управление в Благоевград и е конвоиран с полицаи до София, след като вчера беше задържан заради нарушаване на 14-дневната карантина, съобщи Офнюз. 

Софийската районна прокуратура му е повдигнала обвинение за неспазване на карантината.

Каролев вчера бе задържан за срок до 24 часа в Разлог заради неспазване на блокадите и забраната за пътуване.

От Районната прокуратура в града казали за БНТ, че срещу него е образувано досъдебно производство за престъпление срещу застрашаване на народното здраве и околната среда.

Прокурор Ружена Кондева поясни, че въпреки, че се намира в ареста в Разлог, досъдебното производство срещу Владимир Каролев се води от Софийска градска прокуратура.

Вчера икономистът съобщи в профила си във Фейсбук.

„Няма шега. Политическата простотия, реализирана от полицейска простотия на натегач от СДВР резултира в задържането ми за 24 часа в РУ Разлог. Нищо не съм нарушил и ще осъдя държавата в Страсбург за тази простотия. За съжаление, данъкоплатците ще платите. И не, не се жалвам, че ме задържат. Здравият разум ще победи здравите сили“, написа Каролев.

За това, че се намира в Разлог, което е в разрез с новите мерки и наложената блокада на входовете на Банско, отново самият той съобщи по-рано през деня.

„Докато пишех това, ми се обадиха от неизвестен за мен телефон и любезно мъжки глас се представи като началник на издирването към СДВР. Поиска да отида на среща да ме разпитали за нещо, което съм постнал във фейсбук. Отговорих, че съм в Разлог и който иска да ме пита, да дойде, където съм аз. Пожелаха ми хубав следобед. Сега очаквам началникът на издирването в Разлог да се обади“, написа икономистът във Фейсбук профила си.

Владимир Каролев допълва, че е получил и телефонно обаждане от журналистка за интервю през скайп, която му е казала, че са го издирвали заради „някакъв колаж, който съм постнал за професор доктор генерал Мутафчийски“.

5 Comments

  1. Престанете да обръщате внимание на това нищожество, което се насра да пълзи в краката на комарджията от Мадрид, направо вече се виждаше министър, но нали е простак, по време на предизборната кампания на на Кобурга заплаши журналистите с кирки и лопати, тоест, напомни им, че ако не слушат, ще отворят Белене, Куциян, Ловеч, и много смешният Кобург, който щеше да ни „оправи“ за 800 дни, се принуди да го отсвири! Да, но оттогава, вече почти 20 години, този мерзавец не спира да ни натрапва гадната си мутра от телевизиите! И не спря да лиже заниците на всички управляващи! Най-много лизане обаче отнесе Божо Трика, който, ега ти майтапа, по едно време беше и икономически министър. Божо Трика назначи кобургския лакей Каролев за „съветник“! Това се случи, когато кобургската, догановска и станишевска слугиня – ЦК – снахата Пръмов и същото нищожество Божо Лукавски, пардон – Лукарски, барабар с „гения“ Москов с пръстовите отпечатъци, си подложиха задниците на герберастката престъпна шайка, не напуснаха правителството, след като мутрата от СИК – Банкя и многоапартаментният неграмотник Цецо Цв., изиграха и измамиха РБ!!

  2. Каролев имаш много фенове мисли и за тях…

  3. Журналистка го гопотърсила за интервю, защото бил пуснал колаж за проф. Мутафчийски???? Сега, трябва да ви стане ясно, защо трябва да има наказания за фалшиви новини! Каролев мълчи, че се върна от Англия, където според него било много гот…Всички, които се връщат от чужбина, подлежат задължително на 14 дневна Карантина. Каролев е нагъл, нахален, тарикат! УУуу.

  4. А АКО някой друг го беше направил и Ви беше заразил,господин всезнайко???Вие имате ли сетива за ред или това е валидно само за другите?Егото и лакомията ще Ви смачкат,рано или късно.Дано не сте заразен.

Коментарите са ограничени.