Кирил Ананиев отмени заповедта за маските

Кирил Ананиев Снимка: МС

Отменям заповедта за маските до постигане на консенсус в обществото. Това каза министърът на здравеопазването Кирил Ананиев на брифинг заедно с министъра на вътрешните работи Младен Маринов.

Всички мерки, които се предприемат от Щаба и правителството са насочени само
и единствено към защита на здравето на българските граждани, каза министър Ананиев.

По думите му ще бъдат осигурени 1 млн. маски за социално слабите. Той допълни, че очаква да бъдат доставени до една седмица.

Ананиев обаче препоръча на хората все пак да носят предпазни маски.

Предвижда се и намаляване на глобата за неносене на предпазни маски.

„Всички мерки са за опазването на здравето на гражданите и овладяване на разпространението на коронавирус. Мерките са превантивни и ни дават за пример на други държави“, подчерта здравният министър.

Снимка: МС

 

2 Comments

  1. И на мен ми стана неприятно като отмени зповедта.Но, ще го преглътнем.А маски трябва да се носят. Какво ще ни станеКакво толкова. Знаеш ли кой мърльо или мърла как живеят , мият ли се въобще, ръцете , лицето, зъбите, макар , че това няма значение , но каква е хигиената в семейството? Че на Кулезич , например , дето се закъхарила точно сега за човешките права , ако се разболее тя или дъщеря и от този грип , или недай си боже пукне тя или близък от същото, щото не е направила достатъчно за самозащита, ще я питам тогава парите ,дето са и платили да плюе мерките и щаба , дали са и сладки?Апропо , мисля . че едно говори , а друго върши.И онзи бивш посланик от Москва ,Василев , дето разбира и от енергетика , и от медицина , но най – разбира от печелбарство по време на чума- от бързи тестове.Всички , които всяват съмнение или плюят щаба са безскрупулни , нагли печалбари и убийци поне на един човек , който , не се подчинявайки на наредбите ,се е разболял от тази чума и , не дай боже , починал. На съвестта на пропагандиращите неподчинение ще тежи това говорене , което разколебава младите , които не знаят какво е ред , дисциплина война. Ние сме на война сега , чухте ли ДС другари и другарки .Няма да ви подмине и вас грипа, ама за вас не ми пука , пука ми за невинните , които ви слушат, а червените бабички , дето ви вярват ,вие ги обричате на сигурна смърт…Е това са новите десни и червените – няма морал , има пари и власт , човешкия живот за тях няма значение.Разнопосочното говорене създава хаос…

  2. СПОРЕД МЕН, ТОВА С ОТМЯНАТА Е ГРЕШКА. НА ВОЙНА КАТО НА ВОЙНА И ИМЕННО ТАКИВА ПРЕМЕЖДИЯ ОБЕДИНЯВАТ НАЦИЯТА. КАТО ГЛАВНОКОМАНДВАЩ НЕ МОЖЕШ ПРЕЗ ЧАС ДА ПУСКАШ И ПОСЛЕ ДА ОТМЕНЯШ ЗАПОВЕДИ. В ЕДНО ТОЛКОВА РАЗДЕЛЕНО ОБЩЕСТВО КАТО НАШЕТО ДА ПОСТИГНЕШ КОНСЕНСУС Е ПРОСТО ХИМЕРА. А ДРУГИТЕ ДЕЙСТВИЯ И РЕШЕНИЯ, МЕ ИЗПЪЛВАТ СЪС САМОЧУВСТВИЕТО НА БЪЛГАРИН. ЕВАЛА!

Коментарите са ограничени.