Елизабет II в историческо обръщение: Заедно ще се справим

Кралица Елизабет II благодари на хората, лекуващи болни от COVID-19 и на британците, които си стоят по домовете, за да спрат разпространението на коронавируса.

„Заедно ще се справим с тази болест и искам да ви уверя, че ако останем единни и решени, ще я преодолеем“, каза тя в телевизионно обръщение към нацията.

„И преди сме се сблъсквали с предизвикателства, но това е различно“, каза Елизабет II-ра в обръщението си. И допълни: „Този път се присъединяваме към всички нации по целия свят в общо начинание, използвайки големия напредък на науката и нашето инстинктивно състрадание, за да се излекуваме. Ще успеем – и този успех ще принадлежи на всеки един от нас”.

„Трябва да се успокоим, че макар да трябва още да издържим, ще дойдат отново по-добри дни: отново ще бъдем с приятелите си; отново ще бъдем със семействата си; ще се срещнем отново“, заяви 93-годишната кралица.

Тя посочи, че „болезненото чувство за раздяла с близките“, което социалното дистанциране предизвиква у хората, напомняло за опита на евакуираните деца през Втората световна война. „Сега, както тогава, ние знаем, дълбоко в себе си, че това е правилното нещо, което трябва да се направи“, каза тя.

Монархът заяви, че всички, които следват напътствията да останат вкъщи, „помагат да се защитят уязвимите и щадят много семейства в болката, която вече изпитват тези, които са загубили близки“.

Това бе едва петият път, когато кралица Елизабет Втора прави специално телевизионно обръщение, откакто е заела престола на Обединеното кралство в средата на миналия век.

Речта е записана в замъка Уиндзор, където от 19 март се установи кралицата, която ще навършщи 94 години този месец, заедно с 98-годишния си съпруг принц Филип. В. „Сън“, който публикува извадки от речта, подчертава, че записът е бил осъществен при стриктни предпазни мерки – в същото помещение с кралицата се намирал само операторът, облечен в защитен костюм. Всички останали участници в процеса се намирали в съседна зала.

4 Comments

  1. Даже Кралица Елизабет не си позволява да критикува в такъв момент. Впечатляващо: „Заедно ще се справим с тази болест и искам да ви уверя, че ако останем единни и решени, ще я преодолеем“, каза тя в телевизионно обръщение към нацията.

  2. Да но на Дондуков 2 се изповядва ценностната система на Путин и Пол Пот, Шофьора Мадуро и др. такива червени кхмери, които избиха 3млн души в името на комунизма.

  3. АЛО, АЛО! ВИЕ, СМОТАНЯЦИТЕ НА ДОНДУКОВ 2,- УЖ С МИСИЯ НА ОБЕДИНИТЕЛИ, ВОДЕТЕ СИ БЕЛЕЖКИ И СЕ УЧЕТЕ КАКВО ЗНАЧИ ИСТИНСКА ЧОВЕШКА ЗАГРИЖЕНОСТ И ПОЛИТИЧЕСКА ЗРЯЛОСТ!
    ДАНО ОМРАЗАТА, ЗЛОБАТА И ЗАВИСТТА, КОИТО НЕ СПИРАТЕ ДА ХВЪРЛЯТЕ ПО ВСИЧКИ БЪЛГАРИ, ДА СЕ ОБЪРНЕ СРЕЩУ ВАС САМИТЕ И ДА ВИ ПОМЕТЕ ОТ ИЗСТРАДАЛАТА НИ ЗЕМЯ! АМИН!

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.