Румен Радев пожела за Великден: Да надмогнем изпитанието на 2020 г.

Румен Радев
Румен Радев. Снимка: Пресслужба на държавния глава.

Президентът Румен Радев поздрави всички вярващи българи с Великден.

„Честито Възкресение Христово! Православните българи днес отбелязваме своя най-светъл и значим празник. Възкресението, проправило път към вечността, е съхранената от мракобесие вяра и оцелялата в изпитания надежда“, написа държавният глава във Фейсбук.

„С вяра народът ни достигна върховете на своя книжовен и държавен разцвет. С нея намери спасителния брод към свободата си. Вярата е вградена в българския национален дух. Вдъхва му сила да се възражда. Окрилява го и да преодолява, и да постига, и да пребъдва“, написа още той.

Според президента днес сме призвани да надмогнем изпитанието на 2020 г., да търсим най-верния път и съгласие за справяне с дългосрочните последици от кризата.

„Не с насаждане на чувство за вина, страх и разделение. А с осъзната отговорност и грижа за ближния, с обединени усилия срещу опасността и вяра в утрешния ден. Нека бъдем единни не само в защитата на всеки човешки живот, но и в отстояването на неговото достойнство и бъдеще“, заявява държавният глава.

8 Comments

  1. Православните християни поздравяват от днес до Възнесение Христово с „Христос Возкресе“, а не с „Честито Възкресение Христово“! Какво следва да ти отговорят, бе другарю президент? Мерси, подобно?!?

  2. С такива хора в екипа,скоро рейтинг около 2,5% е достижим.Никой не вярва на такива двуличници,пък били те и президенти…

  3. ЛИЦЕМЕРИЕ В НАЙ-СВЕТИЯ ДЕН НА ЧОВЕЧЕСТВОТО Е ПОВЕЧЕ ОТ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!
    ЙЕЗУИТ!

  4. че това човече насаждаше , как гладът щял да надвие страхът.Представяте ли си , колко нагъл и безочлив трябва да си , за да говориш за глад в България .

  5. Гаден разединител! Той ще говори за насаждане на разединение! А българите толкова са наплашени, че масово се разхождат без маски, из София, из страната. Къде бе, Радев, видя този страх?!? Манипулатор безподобен!

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.