Стивън Кинг: Изолацията кара хората да четат ужаси

Селфи от туитър акаунта на Стивън Кинг

Американският писател Стивън Кинг, гостувайки на тв предаване, обясни защо много хора под карантина обичат да четат страшни истории.

„Мисля, че в трудни времена хората наистина предпочитат страховити книги. И това е вярно, тъй като когато се потопите в „Ако кърви“ (новият роман на Кинг, издадена през април т.г.) или в „Играта на Джералд“ (най-продаваният роман на писателя от 1992 г. – бел. ред.), или във всякакъв друг материал от хорър жанра, ситуацията там е много по-лоша, отколкото да сте сам между четири стени и да ви е свършила тоалетната хартия“, каза Стивън Кинг, цитиран от БНР.

Според него така читателите за кратко се разсейват от настоящите си проблеми, осъзнавайки, че героите в романа са много по-зле.

„Тогава затваряте книгата и спите спокойно като бебе. Поне това е моята теория“, подчерта писателят.

По-рано Стивън Кинг изрази съжаление заради факта, че пандемията от коронавируса e накарала много хора да се чувстват сякаш са попаднали в неговия антиутопичен роман „Сблъсък”. В него се разказва за пост-апокалиптичен свят, опустошен от смъртоносен грип.

Бъдете първият коментирал

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.