Шефът на Уолтопия оцеля в катастрофа със самолета си

Ивайло Пенчев

Самолетът на собственика на „Уолтопия“ Ивайло Пенчев е паднал край летище Лесново днес по обяд по време на заход за кацане.

Сигналът за инцидента е подаден в 13:24 часа на телефон 112, съобщиха от МВР, като уточниха, че не се е налагала намеса на пожарната.

На място е изпратена линейка от Елин Пелин, която е транспортирала бизнесмена в „Пирогов“, където е приет в противошоковата зала, уточниха пред NOVA от Спешна помощ.

Засега няма опасност за живота на Ивайло Пенчев, съобщи пред БТА директорът на болницата проф. Асен Балтов. По думите му Пенчев е контактен и адекватен. Предстоят допълнителни изследвания, като ще бъде направен скенер на цялото тяло за вътрешни увреждания. Бизнесменът ще остане под лекарско наблюдение, като по предварителна информация няма счупвания.

При приемането му в болницата Пенчев му е съобщил, че е загубил височина на самолета при заход.

По-късно се очаква допълнителна информация, каза още директорът на „Пирогов“.

По време на полета бизнесменът е бил сам в кабината.По първoнaчaлнa инфoрмaция причинa зa инцидeнтa e oткaз нa двигaтeл нa 5 км oт лeтищeтo. Машината се е ударила в дървета и паднала на земята, но бизнесменът е имал късмет, че това  е станало само от 10 метра и то върху треви.

Мoдeлът нa лeтaтeлнoтo cрeдcтвo e Skylеаdеr 600, чeшко производство, нo е cглoбeн в завод „Тeрeм“, пише „Блиц“.

На мястото беше извършен оглед от експерти.

Ивайло Пенчев е основател е и участва в управлението освен на „Уолтопия“ – най-голямата компания за изкуствени катерачни стени, и на Auxionize, AFCM Extrapack, HRT, CompositeX и други.

Бъдете първият коментирал

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.