Седем мъже и една жена арестувани на протеста

Арест Снимка: pixabay.com, архив

Осем души – седем мъже и една жена – са арестувани по време на протеста, организиран днес по обед от националистическата партия „Възраждане“ на площад „Народно събрание“, съобщи МВР.

Демонстрацията събра няколкостотин демонстранти и се проведе при засилено присъствие на полицията.

Трима мъже на 21, 49 и 45 години и жена на 36 години са арестувани за неизпълнение на полицейско разпореждане.

У 46-годишен мъж е намерен нож, заради което също е бил задържан. Друг от отведените в ареста, 42-годишен мъж, е с множество криминални регистрации и е обявен за общодържавно издирване.

Двама мъже, на 32 и 33 години с множество криминални регистрации, са арестувани, защото хвърляли предмети, в това число и бутилки, по сградата на Министерството на финансите. У 32-годишния е намерена и иззета тревиста маса, добавят от полицията.

Оттам добавят, че по време на протестните действия МВР е предотвратило опити за нарушаване на обществения ред, блокиране на движението по главни пътни артерии и разкъсване на изградените полицейски кордони. Самият протест полицията определя като „грубо нарушаване на противоепидемичните мерки по заповедта на министъра на здравеопазването“, визирайки забраната за събиране на много хора на едно място.

По-рано някои от участниците са направили и опит да проникнат в сградата на Народното събрание.

Протестът е организиран от ПП „Възраждане“, а основното искане е оставка на кабинета. Повод за това са мерките, които властта взе по време на извънредното положение, както и противоречивата информация, подавана към обществото.

4 Comments

  1. А сега , всички участвали в протеста в карантина.От другата седмица бургаските мутри с коронавирус начело с йоло Денев.Малко да се изчисти ъндърграунда- не ги приемайте в болница – само праи да пилеем за тях.

  2. Протестите на Копейкин са от полза за полицията. Улеснява ги в издирването и задържането на престъпници и хора с криминално минало. Така че искат ли да протестират, дайте им зелена светлина.-

  3. Няма вирус.Всичко е манипулация.Автор на манипулацията е Бойко Борисов.Искам властта,но не знам какво да я правя.
    П.С. А съм прост и злобен на поразия!

  4. Как съвпадат по време всички читалищни пиески.Първо-джиросване,второ-предаване на акции,трето-протест на откровени криминални и поръчкови организации,четвърто-коментари на слави от учиндол.Сега остава да намерим някой,който и да им повярва.

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.