Борисов за Радев: Не вярвам обединител на нацията да каже такива думи

Бойко Борисов

Не вярвам, че един обединител на нацията – държавен глава, вече четири години може да произнесе такива думи.

Това коментира министър-председателят Бойко Борисов на брифинг в Министерския съвет в отговор на президента Румен Радев, че ако е той е управлявал България, е нямало да се краде, както и че по времето на управлението на премиера Бойко Борисов смъртността расте, а България се е стопила със 600 000.

Той припомни, че по време на последното служебно правителство, което е управлявало по времето на Румен Радев, единственото, с което се е запомнил през тези 3-4 месеца, е огромното желание да се похарчат милиарди за закупуването на изтребителите Грипен.

Това е все едно авиокомпания да рекламира колко по-малко нейните самолети падат от другите авиокомпании, допълни Бойко Борисов, цитиран от БТА.

Премиерът Борисов посочи, че по време на неговото управление са се родили над 770 000 българи. Щом смъртността е заради нас, значи със 150 000-200 000 повече млади българи са се родили по нашето управление, изтъкна Борисов. Той допълни, че по времето на управлението на БСП – 2005 г, са починали 113 000, а през 2019 г. – са 108 000, посочи той.

Борисов не недоумява, че въобще се коментират подобни данни, докато той обсъжда с лидерите на Балканите как да се възстановят по-бързо икономиките.

Ако е вярно, по този ли начин ще излезем заедно от кризата, попита Бойко Борисов. Цялото внимание на премиера и колегите му е насочено за по-бързото излизане от рецесията, която доведе кризата с коронавируса. Най-важното в момента е всяко едно работно място, всеки лев, всяко евро, всеки долар, да може да бъде докарано до държавата, за да може хората да работят и да си получават заплатите, заяви още Борисов. Освен това той изтъкна, че засега не се налага да се вземе нов заем. По-добре е сега да се стегнем и да тръгнем обратно нагоре, където бяхме, изтъкна министър-председателят.

1 Коментар

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.