Радан Кънев: „Левски“ не трябва да стане жертва на мутренски войни

Радан Кънев. Снимка: Вевести.бг

Публикацията е от фейсбук страницата на евродепутата от „Демократична България“ Радан Кънев

Направих скромно дарение на любимия си футболен отбор. Информация за начините на дарение – на https://www.levski.com.

Не бих вдигал шум (както не съм обявявал други дарения в последните седмици), но сега бих искал да призова всеки левскар да дари, според възможностите си.

„Левски“ не трябва да стане жертва на мутренски войни. „Левски“ не може да бъде повече значка на ревера на мутри и ченгета, както доста пъти досега. На „Левски“, на българския футбол, на бъгларския спорт, не са нужни повече „спасители“, които да перат мръсните си пари и да си купуват благоволението на властта за сметка на десетки, стотици хиляди млади спортисти и милиони привърженици. На мутренския спорт трябва да се сложи край.

Ясно ми е, че скромните дарения на левскарите не могат дългосрочно да спасят отбора, не и в сегашния му вид. И преди всичко – един отбор без мутренски „гръб“ не може веднага да започне да печели титли в среда на нечестна конкуренция.

И все пак, кой, ако не „Левски“ (поне за нас, левскарите по рождение), да покаже по-устойчив, по-умен, по-успешен път за развитие? Кой да покаже, че с търпение, инвестиции в децата и подкрепа от феновете, може да има отново истински футбол в България?

Имаме нужда не от „спасители“, а от здрава детска школа, вяра в децата, които не биха сложили друга освен синята фанелка, и несменяем екип треньори за десетилетие напред.

А нашите стотинки могат просто да дадат глътка въздух, малко време, за да се тръгне по този път.

Бъдете първият коментирал

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.