Скандално разкритие: Служител на НСО ръководил група за поръчкови убийства

Снимка: НСО

Служител на Националната служба охрана (НСО) ръководил група за поръчкови убийства, съобщи говорителят на главния прокурор Сийка Милева, предаде БГНЕС.

Организираната престъпна група се е занимавала с разпространение на наркотици, изнудвания, както и с поръчкови убийства. Групата е действала от януари 2019 г. до май тази година. За ръководене и участие в групата са привлечени три лица. Те са задържани са за 72 часа. Ще бъде поискан постоянният им арест, съобщи днес Милева.

Ръководител на групата е действащ дългогодишен служител на НСО. Той е един от задържаните. От думите на Милева стана ясно, че е с чин “подполковник” и имал логистични функции, и такива по охрана на масови мероприятия с участие на лица, контингент на НСО.

Групата е съпричастна към убийството на Станка Марангозова, извършено през октомври миналата година в столичния квартал “Младост”. Поръчителят на убийството е напуснал страната през март и се издирва с европейска заповед за арест и с червена бюлетина на Интерпол.

Разледването е поето от Военна прокуратура.

1 Коментар

  1. Мунчо кажи си във същата масонска лоджа ли си където подчинения ти водил често разговори? Дето сега е задържан за поръчково убийство? Мунчо кажи си 😀 Че сте членове на тази секта заедно със жена ти 😀
    Дето не е тайна за никой това. Тази секта е опасна и трябва да се смята за терористична организация и да се арестуват всички неини членове за които е известно че са във нея!

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.