50 членове на ГЕРБ във Видин хвърлиха оставка

Албена Георгиева Снимка: Пресцентър на ГЕРБ, архив

50 души от общинската организация на ГЕРБ във Видин напуснаха партията, съобщи сайтът „Конкурент“. 

Сред тях е бившата областна управителка Албена Георгиева, която потвърди информацията за разцеплението. Напуснали са още секретари на местни клубове и бивши кметски наместници.

Заявленията за напускане са изпратени до изпълнителната комисия на партията преди няколко дни. Като причина за напускане на ГЕРБ, хората, сред които има и дългогодишни членове, и  новоприети, изтъкват несъгласието си с работата на областното ръководство на партията, начело с Владимир Тошев.

Според сайта „Конкурент“ остра реакция има и към изказването на новоназначения общински ръководител на ГЕРБ – Видин Емилиян Енчев, който в интервю твърди, че „дори и да има още заявления за напускане, те ще са единици – няма никакви настроения в структурите на ПП ГЕРБ за разцепление“.

Според напусналите членове общинската организация е разединена и демотивирана, а подобно отношение на общински ръководител е високомерно и неуважително.

Ето какво написа във Фейсбук Албена Георгиева:

„Винаги съм смятала, че младите хора трябва да са политически ангажирани и да имат гражданска позиция. Преди 8 години станах член на ПП ГЕРБ и вложих енергия, много лично време и убеденост в работата си. Близо 7 години бях член на общинското ръководство на ГЕРБ – Видин. В началото на тази година си направих отвод от ръководния пост и останах редови член на партията. В мотивите си за напускане на общинското ръководство посочих несъгласието си с начина на работа на областния ръководител.

Напускам ГЕРБ, след като от медиите разбрах, че бившите ми колеги от местното ръководство смятат да ме предложат за изключване от партията. Считам, че в създалата се ситуация, моето място вече не е в редовете на ГЕРБ – Видин. Благодаря на колегите, с които работих през годините и от които получих важни и ценни уроци. Няма да забравя нито добрите, нито лошите уроци и няма да изменя на принципите си. Радвам се, че оставам приятел с достойни хора, които са част от ГЕРБ“.

Бъдете първият коментирал

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.