Данаил Кирилов: Лесно е да отидеш да говориш дивотии и простотии в Брюксел

Данаил Кирилов Снимка: Вевести.бг, архив

„Ние нямаме финалното решение на Европейската комисия за отмяна на мониторинга, нямаме го“, заяви пред депутатите от правната комисия правосъдният министър Данаил Кирилов в отговор на въпроси на БСП по време на блицконтрола, цитиран от Дарик.

Според социалиста Крум Зарков министърът на правосъдието е обещал да си подаде оставката, но не го е направил. Социалистът нарече „фейк“ твърденията на Кирилов, че докладът, излязъл преди дни, няма отношение към мониторинга в областта на правосъдието.

„Лесно е да отидеш да говориш дивотии и простотии в Брюксел срещу държавата си“, обобщи министърът. Данаил Кирилов посочи, че точно ще провери какво е казал, но подчерта, че по-важното е да се правят реформи, а в правосъдието досега са били извършени много важни и положителни неща.

„Да, има скандали, но аз не съм продуцирал клипа в Съдебната палата. Аз не съм правил другите скандали по случайното разпределение на делата, даже съм се въздържал от реакции, за да пазя добрия тон“, напомни Кирилов.

2 Comments

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.