Юлиан Попов за Мая Манолова: Повърхностна соцробинхудистика

Мая Манолова Снимка то сейта на омбудсмана.
Мая Манолова Снимка от сайта на омбудсмана.

Публикацията е от Фейсбук страницата на Юлиан Попов

Изчетох програмата на Мая Манолова и изслушах половин интервю с нея. Всичко е по 19, включително и повтаряне по 19 пъти на едно и също нещо: хората ще кажат. Аз нищо не знам, каквото кажат хората. Нещо като Фейсбук агрегатор. Алгоритъм на случайни постове. Още по времето на кметската й кампания ми направи впечатление, че тя наистина нищо не знае и нищо не се наема да каже (което не е непременно лоша кампанийна практика). Мерките й са типичен модерен ляв популизъм с бизнес гарнитура.

Ще дадем, ще дадем, ще дадем. Соцробинхудистика, която е иконимически дълбоко непремислена и крайно повърхностна. Проблемът с Мая Манолова е пълното и откровено признато отсъствие на каквато и да било мисъл – 19 пъти каквото кажат хората.

С пълното си отсъствие на мисъл обаче Мая Манолова напипва нещо важно – пълното отсъствие и на каквато и да било организирана опозиция в България, особено в парламента. Но също и извън парламента.

Опозицията у нас е самотен бизнес – тук един човек се е изказал умно, там друг човек се е заинатил за Топофикация, някъде другаде трети човек действа за нова болница.

Политическата опозиция е заменена с граждански активизъм или по-скоро не надхвърля гражданския активизъм. В тази среда колкото и тоатално празна да е Манолова, тя може и да се намести сред политическите сили. Акцията й е израз и на ясен гняв, че не може да се пребори за лидерското място в БСП, където би трябвало да й е мястото. БСП обаче не желае промени от никакъв порядък.

Предстои много шум.

1 Коментар

  1. Ако Манолова с явния пилешки капацитет пробие, значи нацията нистина е мноооого изпростяла.Как са я учили в партийната школа, където е студентствала в рашън-не е важно какво говориш, важното е какво чуват масите, а те чуват това , което повтаряш, а ти повтаряш това , което те искат да чуят , нищо , че е лъжа.Повтаряш НАРОДА, народа , народа и те запомнят , че мислиш за тях , нищо , че пълнежа е безсмислица.Като на времето политическите науки в университета- повтаряш , както е казал др. Т Живков и …смеят ли да не ти дадт изпита…хахаха.Това са елементарни трикове на полит просветата- нищо ново- за съжаление. „Народът – прост , животът скучен- озъбено свирепо куче..“

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.