Ананиев: До няколко месеца бутаме старото скеле на детската болница

Кирил Ананиев Снимка: Пресцентър на НС

Общественият съвет за изграждането на детската болница трябва да се сформира не по-късно от края на юни, каза по време на парламентарния контрол министърът на здравеопазването Кирил Ананиев, цииран от БТА.

Министър Ананиев посочи, че събарянето на съществуващата сграда ще започне до няколко месеца.

Той допълни, че продължава да смята, че това, което е направено и завършено през 1992 год., е възможно да бъде основа на съвременна детска болница, но поради „общественото недоволство на не толкова голям брой хора, премиерът реши в рамките на сключения с изпълнителя договор, да се разруши съществуващият строеж и да се направи нова сграда“.

По думите му направеното обследване е показало, че сградата е годна, отговаря на земетръсните изисквания и на европейските стандарти.

За сформиране на Обществен съвет е необходимо да се излъчат представители от страна на гражданската инициатива „За истинска детска болница“, от страна на изпънителя на заданието, от страна на медицинската и проектантската общност, посочи още министър Ананиев.

Бъдете първият коментирал

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.