Борисов се закле: Божков не ми е дал нито стотинка, черпил ме е само една пура

Бойко Борисов Снимка: МС

Министър-председателят Бойко Борисов отрече категорично твърденията на Васил Божков, че е участвал в натиск за отчисление на печалби от „Националната лотария“.

Той се закле, че досега бизнесменът го е черпил единствено една пура в присъствието на собствениците на една от големите български телевизии.

„Божков опитва да оневини това, което е направил. Много интересно – защо толкова години се е развивал добре неговият бизнес, никой не го е закачал, не говори, че тогава е давал пари. Изведнъж през 2018 ли, 2019 година, започва да тегли такива големи пари. Защо до този момент не го е правил? Как за това не знае нито един от неговите съдружници?“, започна интервюто Борисов.

Той излъчи интервюто на профила си във Фейсбук.

„Г-н Божков е идвал на срещи с мен, на срещи с прокурори, на срещи на футболните съюзи. „Нове холдинг“ правеше „Спортист на годината“, ако не се лъжа. Не е било срамно да контактува с мен или някой да е смятам, че това е престъпление. Кога възникна проблемът? Проблемът възникна, когато неговите партньори от 20-30 години подадоха сигнали. Тогава вече комисията, агенцията, се впуснаха да правят проверки“, добави премиерът.

След това той се прекръсти и се закле, че по никакъв начин не е получавал пари от Васил Божков.

Нито съм го виждал, нито съм го чувал, нито някога по такава тема сме говорили. Васил Божков ме е черпил една пура, една дълга пура. Не му прави чест. Ако някой си е позволил да взима пари от него, нито знам, нито е споделял с мен. На мен не е дал нито една стотинка. Аз отговарям за себе си. Към мен и към партията – нито една стотинка. Ако някой в хазарта е правил нарушение, сега прокуратурата проверява. Защо толкова години той не е казвал, като е имал такива проблеми? Към мен и ГЕРБ – нито стотинка. Всеки друг си носи отговорността – Горанов, Менда… Аз им вярвам. Щом това не е вярно за мен, не е вярно и за тях. Една пура само. И от един ден не пуша. Казах си „Няма да пуша“, за да не може да ме почерпи и пура повече“, завърши Бойко Борисов.

1 Коментар

  1. В БГ е важно да се закълнеш в каквото и да е и всичко ти е простено,
    а правосъдната система?

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.