Цветанов: Може да участвам на следващите избори с нов проект

Цветан Цветанов Снимка: Вевести.бг, архив

Днес повече от всякога хората искат да има икономическа стратегия, затова расте критиката и към предложенията на кабинета. Ако не се отговори подобаващо на недоволството на хората, ще има по-отчетливо търсене и припознаване на политически субекти извън властта“.

Това каза пред БНР Цветан Цветанов, ръководител на Евроатлантическия център за сигурност.

Според него желанието на управляващите за държавна петролна компания е липса на икономическа логика.

„Политиката не е за огорчени или за обидени, а за хора, които имат хоризонт и биха искали да получат подкрепа за секторните политики, които могат да бъдат реализирани. Аз не съм от политиците, които отиват на лични нападки. Днес мога да говоря с всеки, независимо от неговите възгледи. Трябва да създадеш платформа, която да обединява, а не да разделя“.

В предаването „Неделя 150“ Цветанов допълни:

„Убеден съм в това, което наблюдаваме – че хората имат нужда от нови проекти… Недоверието е огромно и има натрупан дефицит. Разговорите с хората са най-ценното нещо“.

До два-три месеца за Цветанов ще стане ясно дали да стартира нов политически проект. И той допусна възможността неговият проект да се яви на предстоящите догодина парламентарни избори:

„Ако се прави политически проект, то той трябва да е с ясни евроатлантически принципи. В евроатлантическия път на страната трябва да се кажат големи истини. Много се дистанцираме от една много важна инициатива – „Три морета“, където амбицията е да се засили дигиталната, транспортната и енергийната свързаност с ефективен инструмент за противодействие на руското и китайското влияние в района на Триморието. Това би могло да даде по-голяма сигурност и икономическа перспектива“.

6 Comments

  1. ХРАНИ КУЧЕ, ДА ТЕ ЛАЕ! ФИЗКУЛТУРНИКЪТ ВЕЧЕ СЕ СМЯТА ЗА ВЕЛИК ПОЛИТИК ЕВРО-АТЛАНТИЧЕСКИ МОДЕЛ. СМЕШНИК! ПРЕДАТЕЛСТВО ОТ АМБИЦИИ ЗА ВЛАСТ НЕ СЕ ЗАБРАВЯ И ТЕЗИ, КОИТО СЕ ВЪРТЯТ ОКОЛО НЕГО, СА СЪЩАТА СМРАД.

  2. Защо му дават да говори въобще на този,сигурно няма други.Някой пак плаща и го хвърлят пред нас БУДАЛИТЕ.Трябва да си върне жеста на вожда иначе кой.Повръща ми се вече не можем ли да върнем 1989г.ХОРААА???

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.