„Джи Пи Груп“: Строежът на тунел „Железница“ е много тежък

Стефан Тотев, изпълнителен директор на "Джи Пи Груп"

Срутването в тунел „Железница“ е станало по време на монтаж на рамка. Всеки може да е бил в забоя. Това каза пред Нова тв Стефан Тотев, изпълнителен директор на „Джи Пи Груп“.

„Вървим по метър напред. В този участък слагаме укрепващи рамки през 80 см. Няма застраховка за такива неща. Няма късмет в тази работа, има професионализъм. Обектът е много тежък, но се работи при стриктно спазване на правилата“, обясни директорът.

„Инцидентът е станал при поставянето на рамката в участък, в който е направен пробив. Изпръскано е с бетон, спазено е всичко. Срутването е станало, пак казвам, в момента на поставянето на рамката. Няма друг подход на работа. Спазена е технологията, спазен е проектът – няма друг начин за изпълнение. Има пълна геология, има проучване на скалата. Знае се какво ни очаква. Свличането на 5-6 кубика скална маса не е много. Просто се е случило. Срутването е станало мигновено. Всеки може да е бил в забоя. Хората се виждаха къде са и това е улеснило изваждането им“, добави Тотев.

Той разкри още, че има изградени няколко връзки между двете тръби на тунела и при инцидент може да се ползват като аварийно място.

Стабилно остава състоянието на тримата работници, които пострадаха вчера на строежа на тунел „Железница“. Те са в добро общо състояние, контактни и адекватни.В хирургичното отделение на болницата в Благоевград е настанен 47 – годишен мъж. Приет е там по спешност. В момента на инцидента скална маса се стоварва върху дясното му бедро и корема, ранил е и дясното си рамо. Той остава аз лечение в болницата и днес, ако е необходимо, ще му бъдат назначени още изследвания. Има вероятност и да бъде изписан, заяви за „Тази сутрин“ по bTV директорът на лечебното заведение.

Другите двама души, които пострадаха при тежкия инцидент на магистрала „Струма“ вчера са настанени във ВМА. Те са в стабилно състояние – контактни и адекватни. Направени са им повторни изследвания за установяване на пълния им здравен статус. Единият пострадал е с охлузвания в областта на главата и на гръдния кош. По първоначални данни има счупване на три ребра, пневмоторакс и контузионен бял дроб.

Вторият е с незначителна рана на главата, счупване на дясна бедрена кост. Изследванията и на тези пациенти ще продължат през целия ден.

Инцидентът със срутване на скална маса стана вчера сутринта около 10.30 часа. Първоначално бе съобщено, че са затрупани четирима работници, но по-късно се разбра, че са трима и няма загинали. Пострадалите са извадени бързо от тунела и са откарани в болници в Благоевград, като по-късно двама от тях бяха транспортирани до София и приет във ВМА.

Започват проверки и обследвания на тунел „Железница“ след вчерашния инцидент.

Бъдете първият коментирал

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.