Един от работниците, ранен в тунел „Железница“, болен от коронавирус

Източник: pixabay.com

Един от работниците, които вчера бяха ранени при срутване в строящия се тунел „Железница“ на магистрала „Струма“, е заразен с коронавирус.

Това е установено във ВМА в София, където той и негов колега бяха настанени за лечение, съобщи Дир.бг. Положителният му резултат е потвърден с PCR тест.

От болницата потвърдиха информацията, но не уточниха за кой от двамата става дума. Мъжът проявил съмнителни симптоми, заради които му е направен тест и е бил изолиран още преди да стане ясен резултатът.

В момента е настанен в инфекциозното отделение на болницата.

Състоянието и на двамата пациенти е стабилно и без опасност за живота. След направените им повторни изследвания предстои лечение на травматичните увреди и оперативни интервенции, уточниха от ВМА.

Третият пострадал е в болница в Благоевград.

Пред NOVA Георги Филипов разказа:

Имах време само да погледна нагоре и вече усетих как ме затрупа, нищо повече, това става за части от секундата“.

Той ръководи работниците на забоя на тунел „Железница“, когато огромната скална маса се срутва и го затрупва заедно с още двама мъже.

Виждам пред мене как почва да ни затрупва и нищо повече не можеш да направиш. Аз бях до половината затрупан, до гърдите. Колегите ме извадиха и ме издърпаха назад. Едното момче, аз бях зад него, той беше затрупан целия, само една част от гърба му се виждаше. За момент изгубих и съзнание, но докато бях в съзнание им казвах постоянно: „Давайте багера и стълби“, допълни Филипов.

Мъжът е категоричен, че са спазили всички изисквания за безопасност.

Той тепърва ще започне да преживява този посттравматичвен шок, както се казва, и да преосъзнава случилото се“, обясни д-р Димитър Димитров, началник на Отделението по хирургия.

Прокуратурата вече разследва инцидента и трябва да установи дали има виновен за свличането на огромната скална маса върху тримата работници.

Бъдете първият коментирал

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.