Президентът: Властта трябва да осъзнае, че крачи към пропастта

Румен Радев Снимка: Прессекретариат на президента, архив

Властта трябва да осъзнае, че крачи към пропастта. Това заяви в Плиска президентът Румен Радев. Той коментира и острия диалог между себе си, премиера и главния прокурор, както и срещата си с представителите на службите, предаде БГНЕС.

Президентът Румен Радев посочи, че декларациите на прокуратурата за еднакъв подход катастрофират, тъй като се вижда субективен подход и двойни стандарти.

“Ето по този начин се създава и недоверие. Създава се недоверие у хората за прокурорски рекет. С такъв тип отношение не може да се възцари справедливост. Властта би трябвало да осъзнава, че крачи към пропастта, защото кой нормален инвеститор ще вложи парите си в България, когато вижда, че тук се погазва закона”.

Радев отбеляза, че има пробив в сигурността на управлението на държавата в лицето на министър-председателя. По думите му така страната ни се представя в негативна светлина. То допълни, че от службите зависи да се изясни ситуацията и да се вземат мерки за действие.

“Световните медии вече се занимават с шкафчето и записите на премиера. Ако съдим по неговата логика, той не само трябва да млъкне, но не трябва и да се показва изобщо”, коментира още президентът.

В диалозите между президент, премиер и главен прокурор се търси истината, но и справедливия подход, каза още президентът Румен Радев.

4 Comments

  1. Злобата убива,господин Президент!Вие не сте застрахован.Пазете се!Сменете зелените чорапи!

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.