Прокуратурата проверява доставчика на храна за „Пирогов“ и „Шейново“

Кадър: Нова тв

Софийската градска прокуратура ще проверява фирмата-доставчик на храна за болниците „Пирогов“ и „Шейново“ и Националната специализирана болница за физикална терапия и рехабилитация. 

Проверката е след репортаж на Нова тв, в който служители на фирмата разказват, че при приготвянето на храната се използвали негодни продукти, а по изрично нареждане на ръководството на доставчика готвачите прилагали конкретни начини за обработка на продуктите и приготвяне на храната, подчертават от прокуратурата.

На Регионалната здравна инспекция в София е възложено извършването на незабавни проверки – на място и по документи. Срокът за нея е 20 дни, уточняват от държавното обвинение.

В позиция до медиите собствениците на компанията „Ира-Ирена Георгиева“ заявяват, че фирмата не приготвя и не доставя развалени храни и такива с изтекъл срок на болниците.

Компанията обслужва многобройни обекти с около 3000 порции на ден и при това огромно количество не е възможно да има застояване и разваляне на продукти – твърдят те и се ангажират изцяло да съдействат на проверяващите. „Ира-Ирена Георгиева“ е част от групата LSC кетъринг. Това е най-голямата кухня в София с над 40 човека персонал.

Бъдете първият коментирал

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.