Двама депутати без маски в пленарна зала, Караянчева сезира РЗИ

Цвета Караянчева Снимка: Вевести.бг, архив

Председателят на парламента Цвета Караянчева ще сезира РЗИ за двама депутати без маски в пленарна зала, обяви от парламентарната трибуна тя, предаде БТА.

До това се стигна, след като депутатът от „Обединени патриоти“ Славчо Атанасов, обърна внимание от трибуната, че двама от колегите му – Александър Паунов от „БСП за България“ и независимият Павел Шопов не носят маски.

Георги Свиленски от БСП заяви в процедура по начина на водене, че не счита, че е редно всяка сутрин заседанията да започват с това кои от депутатите в пленарна зала са без маски. По думите му за това следи стриктно РЗИ и настоя колегите му да се съсредоточат върху работата.

„Г-н Паунов, г-н Шопов, моля сложете си маските и сезирам РЗИ, за това че те са в залата, без да са с маски“, заяви Караянчева.

Депутатът от левицата Александър Паунов отново в процедура по начина на водене, посочи че и ръководството на парламента трябва да бъде глобено.

Според него заповедта на здравния министър се нарушава избирателно, тъй като в нея се посочва, че ръководството на парламента трябва да осигури разстояние между депутатите метър и половина. Той попита защо не се осигурява това разстояние и заяви, че ще обжалва пред съда глобата от страна на РЗИ. Паунов посочи, че съгласно заповедта, маски се слагат на обществени места. Парламентът не е обществено място, защото има контролиран режим на вход, отбеляза той.
В пленарна зала бе гласувано удължаване на работното време на депутатите до приемане на всички доклади за съдебната власт.

Бъдете първият коментирал

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.