Съветникът на президента призован в следствието да даде кодовете на мобилните си телефони

Темида

Секретарят на президента Пламен Узунов е призован да се яви пред следовател с цел предоставяне на правилните отключващи кодове за ползваните от него мобилни телефони, съобщиха от Спецпрокуратурата.

При експертиза на три негови телефона, иззети по разследването за престъпно сдружение с цел търговия с влияние, е било установено, че Узунов не е предоставил правилните кодове за отключване на два от телефоните.

От единия телефон е било извършено възстановяване на изтрити записи и са изследвани електронни писма, смс-и, видео и аудиофайлове. При втория телефон, иззет след обиск, отключващият код не съвпада. При третия мобилен телефон, предаден доброволно, е било установено, че са били извършвани манипулации и опити да бъдат сменени части. Предоставеният от Узунов код за заключване не съвпадал с действителния.

Заради това, че третият телефон се намирал в автомобил от кортежа на президента и бил донесен и предаден от шофьор на Узунов, в Спецпрокуратурата е призован да се яви и директорът на НСО.

Бъдете първият коментирал

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.