Христо Иванов: В България се установява режим на „страхуването“

Христо Иванов на представянето на новото обединение.

Призив депутатите да си подадат оставки, тъй като не знаят как да си вършат работата, внесе в парламента „Демократична България“. 

Христо Иванов, съпредседател на формацията, обяви пред БНР:

„Има криза на правовия ред в България, това е имунната система на една демокрация и ние не можем да се справим с вируса на зацапване на политическата система от тези мрежи на влияние. Няма институции, които ефективно да отговорят кое е истина и кое не, кое е законово и кое не… Главният прокурор се занимава с избирателни медийни линчове. Презумпцията за невиновност е отменена… Това е много тежка криза на българската законност. Ние бяхме скандализирани от тоталната незаинтересованост от страна на парламента“.

Според Христо Иванов няма нито един народен представител, който да е свободен от страх и да попита главния прокурор за криза на законността.

„Гешев трябваше сам да си сложи белезниците пред Народното събрание“, коментира той.

„Ние сме в много тежка криза. Тази криза се отнася до всеки. Защото е налице несигурност дали твоите чатове или есемеси утре няма да се появят, дали твоят бизнес и собственост няма да бъдат атакувани, дали ти няма да бъдеш превърнат в изкупителна жертва и да използват срещу теб една мярка за неотклонение като репресивен инструмент“, каза бившият правосъден министър.

По думите на Иванов в България се установява режим на „страхуването“.

„Гешев води обществено-политическа война и не се занимава с това да прилага закона и да събира доказателства за обективната истина, не прилага един и същи стандарт към всички… Кутията на Пандора не сме я отворили, а сме я счупили. От нея карантията на българската държава се влачи по улицата“.

6 Comments

  1. ПИНОКИООО , страхуват се ГУЗНИТЕ , нормалните хора не се страхуват . Ти от кои си ????

  2. Аз нямам нищо против моите чатове някой да ги събира и да ги пусне след 5,6 години.И тогава и сега ще са чатове на нормален човек,а не на лобист и задкулисен играч.Всеки,който се страхува,да не си пише с когото не трябва!

  3. Ристьо, режимът на „страх“ беше установен още с въвеждане на извънредното положение, когато в страната нямаше нищо извънредно! Сега нящой се опитва да го реактивира, манипулирайки данни за заразени и прочие „ковидни“ жертви. Забравя обаче, че в момента Бащицата е разтресен от страх да не загуби властта си, така че, реактивацията нещо не се случва. Поживем, увидим….

    • Дано те хване това,дето го няма и да полежиш в болница.Тъпак с компютър вече е заместителят на Бай Ганьо.

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.