Разпитват Борисов заради чата между Пламен Бобоков и Пламен Узунов

Бойко Борисов Снимка: МС

Заради комуникацията си с бизнесмена Пламен Бобоков премиерът Бойко Борисов е призован от прокуратурата на разпит утре в качеството му на свидетел.

Също за утре на разпит е призован и самият Бобоков.

За комуникация Борисов –  Бобоков медиите научиха от интервю на собственика на „Приста ойл“ по БТВ, а не от прокуратурата, както за чатовете с президентския секретар Пламен Узунов и самия държавен глава.  Двамата си разменили съобщения на миналия март заради казуса с либийския танкер „Бадр“, а обръщението на Бобоков  към Борисов –  се видя на екрана, е било:  „Добро утро, бос!“.  Двамата си уговорили и среща.

Ден по-късно министър – председателят потвърди и за SMS-те,  и за срещата с думите, заявявайки, че не вижда в това нищо укоримо.

Освен Бойко Борисов, в рамките на разследването за престъпно сдружение с цел търговия с влияние, спецобвинението ще разпитва и депутата Пламен Нунев, който е областен координатор на ГЕРБ в  Русе и Росен Даскалов, бивш общински ръководител на ГЕРБ в града. Нунев беше посочен от бизнесмена Пламен Бобоков като човека, който назначава прокурори, съдии и  директори на МВР в областта.

„Всеки държавен чиновник до портиер се назначава от едно лице – областният координатор на ГЕРБ Пламен Нунев. Той разбира се не го прави сам, зад гърба му е първият стълб. Това е обществена тайна“, каза отново по БТВ собственикът на „Приста ойл“, който е призован утре на втори разпит по чат-сюжета.

Бъдете първият коментирал

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.