Арестуваха съветника на президента Пламен Узунов

Пламен Узунов Снимка: БНТ, архив

След задържането на бизнесмена Пламен Бобоков, последва арест и на президентския секретар Пламен Узунов. И той е задържан за 24 часа, съобщи неговата защита,  предаде БТА.

Арестът на Узунов е също в рамките на разследването за търговия с влияние.

Адвокатката на Узунов – Емилия Недева, потвърди, че той е задържан в населено място край Пловдив.

Узунов е задържан за 24 часа по Закона за МВР и ще бъде доведен под конвой в сградата на президентството, където в негово присъствие ще бъде направен обиск на кабинета му. От края на юни секретарят на президента по правни въпроси и антикорупция е в отпуск и не е в София, припомня Дир.бг.

От обвинението коментираха, че на този етап има две задържани лица.

Прокуратурата проверява секретаря на държавния глава за търговия с влияние заради чат комуникация с обвиняемия бизнесмен Пламен Бобоков. Според прокуратурата той е изпратил на Бобоков съдебно решение от Върховния административен съд , с което се освобождава кораба БАДР, още преди да бъде публикувано.

На 3 юли Пламен Узунов беше на разпит в Националното следствие, като разследващите са искали  доброволно да предостави паролите за отключването на два от иззетите от него телефонни апарати. Причината, според прокуратурата, експертите са установили, че когато Узунов е предал телефоните си е предоставил неверни пароли. От държавното обвинение даже съобщиха, че дори има съмнения, че единият апарат е бил умишлено повреден, за да няма достъп до паметта му.

По-рано днес бе задържан и бизнесменът Пламен Бобоков, който е в ареста за 24 часа. Вероятно ще му бъде повдигнато обвинение по разследването за търговия с влияние заради чат кореспонденцията му с Пламен Узунов. Разговорите помежду им бяха намерени в телефона на Бобоков, който бе на свобода срещу рекордно висока гаранция от 1 млн. лева.

Бъдете първият коментирал

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.