Горан Благоев: Кошлуков прокарва руски опорки в БНТ

Кошлуков прокарва руски опорки в БНТ. Това заяви във видео интервю за „Студио Банкеръ“ дин Горан Благоев, автор и водещ на предаването „Вяра и общество“ по БНТ.

Някои от Светия Синод се дразнят, че във „Вяра и общество“ каня гости от евангелското, мюсюлманското, еврейското вероизповедание, че отстоявам нуждата от диалог с останалите християни, че говорим как нашата църква се самоизолира, като не отиде на всеправославния събор в Крит. Да не говорим, когато стане дума за досиета и пари. Или пък когато извадиш на светло руското задкулисие в нашата църква – изкарахме наяве писмото на БПЦ до украинския президент Порошенко, писано под диктовката на Руската патриаршия, казва още той.

Вижте цялото интервю с Горан Благоев тук:

Кошлуков прокарва руски опорки от 1950-те години. Лошото е, че ги налага човек, когото преди 30 години смятахме за борец за свобода и демокрация, казва в интервюто Благоев и допълва:

Обадих се на г-н Кошлуков и той с лека ръка ми каза, че утре ще оправим работата. Попитах го със скандал ли трябва да си тръгна. Той отвърна: „Щом искаш, давай, давай“. И затвори телефона.

При трима досегашни генерални директори на БНТ натискът от Синода не беше по-слаб, пак събираха подписки за отстраняването ми, но те устояха. Пита се защо г-н Кошлуков не устоява, при положение, че неведнъж е цитирал „Вяра и общество“ като комплимент за обществената медия. Отговорът е в имената на медиите, които защитават действията на генералния директор. Елементарно е, виждаш от кого какво идва, казва още Благоев.

Когато имаше кампании срещу Петър Волгин и Силвия Великова, аз веднага се противопоставих. Никой от двамата сега не ми се обади, споделя той.

Бъдете първият коментирал

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.