Гешев: Радев подложи на безпрецедентен партизански натиск прокуратурата

Кадър: БНТ

„Не сме тук заради лични атаки срещу отделни магистрати или срещу главния прокурор. Тук сме, защото институцията прокуратура на Република България бе подложена на безпрецедентен политическо-партизански натиск от президента Румен Радев и обслужващи го политически формации.“

Това каза главният прокурор Иван Гешев по време на брифинг в Съдебната палата, цитиран от Дир.бг.

„Тук днес с мен са моите заместници, Съвет на асоциацията на прокурорите в България, Управителния съвет на Камарата на следователите в България, административните ръководители на апелативните, окръжните и не малка част от районните прокуратури на територията на цялата страна. Искам да кажа, че всички служители и следователи тук се гордеят с работата си срещу олигархията и мафията, заради които продължаваме да сме най-бедната страна в ЕС“, каза Гешев.

По думите на главния прокурор, държавният глава би следвало да олицетворява единството на нацията.

„Когато той слезе при ДСБ, Движение 21 и Мая Манолова, както и Йоло Денев, който не е създал партия, Румен Радев се превърна в обикновен български политик от прехода след 1989 г. Прокуратурата е друга и времето на двойните стандарти свърши. Освен бедните граждани, в затворите да влизат и политиците, които ги грабят. Тук сме, за да кажем, че няма да позволим рушейки държавността да се градят политически проекти, включително от Румен Радев. Вчера т нар. обединител на нацията каза, че българската прокуратура е мафия – нещо, което не си позволи дори Иван Костов. Той говори за светлина, но се съюзява с тъмнината, олигарсите и политиците ограбили нашия народ“, допълни Иван Гешев.

Той отново повтори, че прокуратурата не раздава присъди. По думите му, държавното обвинение работи с доказателства и не е кадрови проблем на прокуратурата, че секретарят на президента Пламен Узунов е получавал решения на Върховния административен съд преди да са публикувани и подписани.

„Докато аз съм главен прокурор, българската прокуратура е твърдо решена да постигне тази справедливост, която българските граждани заслужават. Не сме зависими от никого, независимо дали това са Борисов, Доган, Пеевски, Радев или някои други. Зависими сме от закона и интересите на българските граждани“, допълни Иван Гешев.

1 Коментар

  1. И ти като твоя бос се изложи. Хайде, вземи си Каренин под мишница и си върви да се образоваш.

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.