Борисов: НСО поиска летните сараи на Доган да се охраняват до 15 септември

Бойко Борисов Снимка: МС

Премиерът Бойко Борисов свика трима министри в Министерски съвет, които да дадат отчет как се охранява летният сарай на почетния лидер на ДПС Ахмед Доган в парк „Росенец“.

На брифинг в 14 ч. Борисов прочете писмо, изпратено от НСО до отговорните институции относно охраняемия имот.

От думите на Борисов стана ясно, че докато Румен Радев е поискал в свое изявление да се свика тричленна комисия, която да установи кой управлява и определя функциите на НСО, към министрите му – Младен Маринов на МВР, Красимир Каракачанов на отбраната и Росен Желязков на транспорта – още на другия ден е пристигнало писмо, подписано от директора на НСО Красимир Станчев, с искания за охрана на имота на Ахмед Доган край морето.

„НСО пише до изпълнителния директор на ИА „Морска администрация“, с копие до командира на Морска администрация Бургас, до командира на ВМС и до Гранична полиция“, уточни премиерът.

В писмото на НСО се казва: „Във връзка с охраняваното от НСО лице в парк „Росенец“, моля за вашето съдействие по обезпечаване на сигурността му по вода“.

Борисов обясни, че към него имало и прикрепено друго засекретено писмо до МВР, в което иска охрана на лицето – но за охрана на сушата, в което пишело, че се иска да се осигури навигационно известие за плавателни средства в радиус от 500 м за парк Росенец.

„Искат да се пази сушата и водата от лодки, мореплаватели и всички останали. Каква е целта – след като получат това писмо, всички служби на правителството трябва да го изпълнят съгласно закона“, каза премиерът, подчертавайки, че писмото е изпратено от Красимир Станчев, избран от Радев, плюс карта.

„Правителството брани имот на Ахмед Доган, добре ли са го конструирали, добре ли са го измисли, ще излезе пак Радев и ще каже: „Ето аз ви казах“. В единия ден той призова НСО да се реформира, на другия ден ни изпраща това, което трябва да изпълним“, каза Бойко Борисов, цитиран от Дир.бг.

„Сутринта говорих за сценарий, ето го продължението. Какво излиза – кой е виновен – Борисов, ето кой го иска от нас, да го изпълним по закон“, добави премиерът.

1 Коментар

  1. Браво г-н Борисов , с вас сме ! Честито за Еврозоната! Зеленият чорап -ватник да позеленее от яд и да потегля към Евразия!Дай боже , отърви ни от това недоразумение!

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.