Президентът поиска оставката на шефа на НСО

Красимир Станчев

Президентът Румен Радев поиска оставката на началника на Националната служба за охрана ген. Красимир Станчев, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

В мотивите за исканата оставка се посочват „изпратените от НСО писма до отговорните институции за ограничаване на достъпа на граждани до парк „Росенец“.

Държавният глава настоява за отмяна на тези писма.

Това се случи минути след като премиерът Бойко Борисов прочете по време на брифинг в МС писмо от НСО, изпратено ден след скандала със съпредседателя на „Демократична България“ Христо Иванов, който отиде до лятната резиденция на Ахмед Доган в парк „Росенец“ и бе избутан от охранителите, а националният флаг бе хвърлен в храстите.

Два дни институциите си разменят реплики кой управлява НСО и с какви правомощия.

Писмото, изпратено преди ден, иска да се осигури охрана на резиденцията на Доган по вода и суша – до 15 септември. „Росенец“ съответно бе затворен официално.

След поисканата оставка Румен Радев открива предвидената в закона съгласувателна процедура във връзка с оставката на началника на НСО.

„ПГ на ГЕРБ настоява за оставката на началника на НСО“, каза Тома Биков в парламента.

„Настояваме бодигардовете, които спряха г-н Иванов и неговите привърженици, да бъдат незабавно уволнени“, добави той.

Според него няма нужда от проверка, защото всичко, станало край парка „Росенец,“ е било заснето.

Бъдете първият коментирал

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.