Нийл Олсън се завръща с „Дяволският кръг”

След удивителния успех на необикновения трилър „Прокълнатата картина” търсете най-новата книга на автора Нийл Олсън – „Дяволският кръг”. Четивото отново излиза с логото на издателство „Милениум”, от което обещават, че премиерният роман ще грабне сърцата на всички почитатели на заплетените мистерии и неочакваните обрати.

В центъра на произведението е Уил Конър – преподавател по митове и фолклор в Бостънския университет. Когато той се връща в родния си град, за да се грижи за пострадалата си майка, Уил открива, че легендите, за които говори в лекциите си не са просто част от литературата и вярванията на различните народи и че кошмарите от миналото не са единственото, което го преследва.

Като дете доцентът е станал неволен свидетел как един от членовете на местния спиритически кръг издъхва в адски мъки и цял живот се измъчва от въпроси за злощастната нощ. А като възрастен той отново трябва да срещне страховете си и да се изправи срещу недружелюбието на местните, които вярват, че Конър всъщност е обладан от зла сила, отговорна за необяснимите нещастни случаи, сполетели всеки от членовете на кръга през онази вечер.

Демон отмъстител или някоя по-висша сила стои в основата им? Ще успее ли Уил да намери рационално обяснение на трупащите се мистерии, или ще остане под въздействието на древното проклятие, което тегне над всички жители на Кейп Ан? Времето му изтича, а границата между света на живите и този на отвъдното става все по-тънка…

Необикновеното заглавие идва на български език с изящния превод на Теодора Давидова и интригуваща корица от утвърдения художник Живко Петров.

Световната критика единодушно определя „Дяволският кръг” като брилянтен трилър, който предлага не само задължителното за жанра напрежение, но и множество интелектуални предизвикателства, неочаквани обрати и изключителни прозрения за тънката граница между доброто и злото в човешката природа. 

А ето и още думи за книгата от чуждестранната преса:

Завладяваща и зловеща история за разяждащата мощ на семейните тайни и родови проклятия. Роман, който ще ви държи в напрежение докрай и не бива да го четете посред нощ.
Kirkus Reviews

По страниците на тази книга пълзят изтънчени паранормални елементи, които ще ви накарат да искате още и още…
Publishers Weekly

Нов поглед над вещерството, мистериите и ужаса.
The Day

Задължително четете тази книга на светната лампа – демоните може да ви дебнат от всеки ъгъл, а някои от тях живеят вътре в нас…
Алиса Паломбо, авторка на The Spellbook of Katrina Van Tassel

Бъдете първият коментирал

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.