Борисов забрани на Данаил Кирилов да пише във Фейсбук

Бойко Борисов Снимка: МС

Премиерът Бойко Борисов забрани на правосъдния министър Данаил Кирилов да пише във Фейсбук. Това стана в редовния му коментар пред медиите преди началото на Министерски съвет, предаде Фокус. 

Повод за забраната стана публикацията на правосъдния министър в социалната мрежа в коментар на акцията на Христо Иванов с лодка да стигне до плажа в парк „Росенец“.

Публикуваме я по-долу:

„СпонджБоб Квадратните гащи (SpongeBob SquarePants) отишъл на море да се прави на областен управител, с лодка. Лодката му дала усещането на конкистадор, заевоевател, утвърдител на собствеността … и всякакъв там борец. Ама нямал акт за собственост, в случая Акт за публична държавна собственост. Нищо, развявал там каквото може, даже документ, че завладения имот е общинска собственост 🙂
Какво значение има, ударил едно танго на камъните с охраната – напълно достатъчно и вдъхновяващо! Е, най-добре да го били набили и други мерки да са наложили, ама, уви, браво на охраната – и те на море, не се хванали лесно на въдищата като шарани. Ех, защо не успяха да се втурнат в неговия сценарий… Язък, казано на Бг. Ся един по-нисък генерал от мен ще остане неудовлетворен: нема жертви, геройството остава съмнително 😞
Сценаристите признават, че много се били подготвяли за това завладяване, ама от правна страна – нюню, няма документи, няма убедителни вещно-правни основания, напротив, отзад навсякъде промишлени цистерни. Съмнителна е тая “резиденция”, ако е на “почетния Председател”, да го ожалиш, Прокопиевата далеч по-фешън.
Не беше красив и достоен спектакъл, а правно нещастен: явно Квадратните гащи е слушал некъв нищожно избран софийски общински съветник уж наказателноправен експерт, вместо да чуе вярната Надежда Йорданова, тя щеше да му обясни разликата между плажа ивица и морски камъни , ама нейсе 🙂
Анимация да става, Инспектор ДюДю и той набира сила, една съпруга на стъклено кълбо визионерски идеи му събира, Конфуций ряпа да яде!“

Премиерът заяви, че дълги години са работили с Христо Иванов и пази уважение към него, а и такива коментари само възпламенявали протестиращите. Той намекна за „съответно поведение“ на своя министър спрямо поста, който се заема.

„Не само, че не е смешно, не само, че ги възпалявате, но и с хората на Христо Иванов сме работили години наред…“, коментира Борисов.

Премиерът посочи, че ако утре има предсрочни избори, хората ще питат Христо Иванов с кого ще управляват и той трябва да отговаря на този въпрос. Нашите партньори са Обединени патриоти, подчерта Борисов.